Öğrenciler fakirleri unutmadı

Öğrenciler fakirleri unutmadı

Van Özel Serhat İlköğretim Okulu Öğrencileri Birkaç Yıldan Bu Yana Ramazan Aylarında İhtiyaç Sahibi Ailelere Yaptığı Gıda ve Giyim Yardımını Bu Yılda Sürdürdü.

Van Özel Serhat İlköğretim Okulu öğrencileri birkaç yıldan bu yana Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı gıda ve giyim yardımını bu yılda sürdürdü.

Özel Serhat İlköğretim öğrencileri velilerinin katkılarıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımı yapıyor. Geleneksel hale getirdikleri yardımı bu yıl da yapan Serhatlı öğrenciler hazırladıkları gıda ve giyim paketleri daha önce tespit ettikleri ailelere kendileri dağıttı.

Okul Müdürü Adem Ergin, öğrencilerin ailelerinin katkısıyla hazırladığı giyim ve gıda paketlerinin 250 aileye dağıtıldığını söyledi. Ergin hazırlanan paketlerde pirinç, bulgur, makarna, fasulye, nohut, mercimek, salça, sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve çaydan oluştuğunu belirterek, ailelerin yine öğrenciler tarafından tespit edildiğini vurguladı. Ergin, bu tür faaliyetlerle öğrencilerde yardımlaşma duygusunu oluşturmak olduğunu kaydetti.

Aralarında topladıkları harçlıklar ve ailelerinin yardımıyla gıda paketleri hazırladıklarını söyleyen öğrenciler, yardım paketlerinin dağıtımını kendilerine ön ayak olan öğretmenleriyle dağıttıklarını ifade etti. Öğrencilerden Elif Beyza Ceylan, yapılan yardımın küçük de olsa kendilerini mutlu ettiğini belirterek, yardımlaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



sondakika
Öğrencilerle yardım faaliyetine katılan öğretmenlerden Mehmet Emin Araz da, "Yardıma muhtaç birçok vatandaşımız var. Bu vatandaşların imdadına yetişmek gerekiyor. İnsanların bu zamanları bir fırsat olarak görmelerinin gerekiyor." dedi. (CİHAN)