Oganize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Oganize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Sivas'ta Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurdukları İddiasıyla "Tozpenbe" İsmi Verilen Operasyonla Gözaltına Alınan 41 Kişiden 12'si Tutuklandı.

Sivas'ta çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla "Tozpenbe" ismi verilen operasyonla gözaltına alınan 41 kişiden 12'si tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, elde edilen deliller doğrultusunda geçtiğimiz perşembe günü operasyon yaptı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskında 41 kişi suç örgütüne üye olmak, tefecilik, gasp ve adam kaçırma suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte çok sayıda silah, bir miktar uyuşturucu madde, 2 küçük otobüs ile 2 otomobil ve örgüt elemanlarını suça teşvik etmek amacıyla izletilen mafya konulu çok sayıda CD filim ele geçirildi. Emniyette alınan ifadeler doğrultusunda aralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim elemanı 1 kişinin de bulunduğu 10 kişi serbest bırakıldı.

Sorgusu cumartesi öğleden sonraya kadar devam eden 31 kişi, akşam üzeri adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü sonrası adliyeye getirilen zanlılar, savcıya ifade verdikten sonra mahkemeye çıkarıldı. Yaklaşık 6 saat süren ve gece 23.30 sularında biten mahkeme neticesinde 19 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 12 kişi de tutuklandı.

Örgüt lideri olduğu belirlenen Rıza Özpenbe, eşi Yasemin Özpenbe ve kardeşi Şükrü Özpenbe, Cenk Doğan, Akay Utar, Akif Ersöz, Ersoy Özçelik, Atilla Eniştekin, Salih Gön, Turgut Temel, Şevki Karayiğit, Murat Erdoğdugil isimli şahıslar, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan Sivas Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Zanlılara istinat edilen suçların örgüt kapsamına girmesi nedeniyle dosyanın Erzurum Ağır Ceza Mahemesi'ne gönderileceği açıklandı. (CİHAN)