Niçin İslam

Niçin İslam

Yusuf İmamoğlu, "farklı kültürden gelen birisine İslam nasıl anlatılır" bakış açısı ve "onu ikna etmeye" dönük 'Niçin İslam'ı kaleme aldı.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

"Sol, laik, demokrat, liberal, ateist, Hıristiyan veya Yahudi gibi farklı kültürden gelen birisine İslam nasıl anlatılır" bakış açısıyla yazılmış olan bir dizi kitabın ilkidir. Elbette ki içerdiği konular; İslam'ı bilen veya öğrenmekte olan kimselerin de yararlanabileceği bir nitelik taşımaktadır. Ancak "sözün" söyleniş üslubu, "farklı kültürden birisine anlatmaya ve onu ikna etmeye" dönüktür.

Bu çerçevede:
Önce; ilk insandan beri insanlığın kendisine ulaşmaya çalıştığı değerler olan, adalet, özgürlük ve mutluluk kavramları ele alınmaktadır. Bunların insanlar için nasıl bir ihtiyaç olduğu, insanların bu kavramları nasıl ele aldıkları ve bu kavramlarla ilgili doğru beklentinin ne olduğu tespit edilmeye çalışılmaktadır.

Daha sonra, günümüz ideolojilerinin adalet, özgürlük ve mutluluk vaatleri; batı medeniyeti ne vaat ediyor, sosyalizm ne vaat ediyor ve mistisizm ne vaat ediyor başlıklarıyla ele alınmaktadır. Bu ideolojilerin bu kavramları nasıl ele aldıkları, ne vaat ettikleri, vaatlerinde ne kadar tutarlı oldukları ve bu vaatleri yerine getirip getiremeyecekleri tartışılmaktadır.

Ardından adalet, özgürlük ve mutluluk kavramlarının Ahiret göz ardı edilerek ele alınamayacağı gündeme getirilmekte ve ideolojilerin vaatleri bir de bu noktadan ele alınmaktadır.

Sonuçta ise; beşer kaynaklı hiçbir hayat görüşünün insana adalet ve mutluluk sağlayamayacağı, bunun ancak İslam'la mümkün olabileceği dile getirilmekte ve nasıllığı tartışılmaktadır.

Bunu yaparken:
(Başta da ifade edildiği gibi) Sözün muhatabına uygun olmasına özen gösterilmiş, açık ve anlaşılır bir dil kullanılmaya çalışılmıştır.

Yazar : Yusuf İMAMOĞLU
Yayınevi: Mânâ Yayınları
Boyut : 11x21
Sayfa Sayısı : 220
Basım Yeri : İstanbul
Basım : Ağustos 2008


Kaynak:Haber Kaynağı