Namazla Dolandırıcılık Yapıyorlar

Namazla Dolandırıcılık Yapıyorlar

Hayır yapma bahanesiyle" dolandıran iki kişi tutuklandı

Antalya'da, hastane önlerinde bekleyen vatandaşları "Hayır yapmak istiyoruz" diyerek dolandırdıkları öne sürülen iki kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aynı yöntemle dolandırıldığını ifade eden 7 şikayetçinin başvurusu üzerine, Antalya'daki hastaneleri incelemeye aldı.
Önemli noktalara sivil ekipler yerleştiren polis, hastanelerin güvenlik kameralarını inceledi. Şikayetçilerin de verdiği eşkalle zanlıların Ömer Ç. (46) ve Soner S. (22) olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, bu kişileri Atatürk Devlet Hastanesi çıkışında yakaladı.

Yapılan sorgulamada, Ömer Ç'nin 10, Soner S'nin ise 26 ayrı sahtecilik, dolandırıcılık, hırsızlık, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan kayıtlarının olduğu tespit edildi.


DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

"Hayır yapma bahanesiyle nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları öne sürülen zanlıların, gazete kağıtlarını koli bandıyla sardıkları, paketin görünen kısmına da 1 YTL'lik banknotları koydukları belirlendi.

Zanlıların hastane önlerinde bekleyen yalnız kimselere yaklaşarak, bir yakınlarının öldüğünü, onun adına hayır dağıttıklarını belirterek, ellerindeki gazete üzerine para sarılı ve üzerinde "Hacı Ali'nin hayrına verilecek, 2 milyar. 2 rekat namazdan sonra paketi aç, amin" yazan paketi verdikleri öğrenildi.
Zanlıların kendilerine verilen paketi alan kişilere, "Bu 2 milyarın bir miktarını başka kişilere de vermek istiyorum. Ancak paketi namaz kılmadan açamazsınız, üzerinizde para varsa siz onu verin, ben de başka ihtiyacı olanlara vereyim" diyerek vatandaşları dolandırdıkları ileri sürüldü.
Kendilerinin "Hayır yapmak istiyoruz" diyen kişiler tarafından dolandırıldığını belirterek şikayetçi olanlardan, T.K. 700, İ.A. 500, İ.G. 500, R.A. 250, H.A. 750, H.G. 300 YTL'yi zanlılara verdiklerini belirtti. H.E. isimli yaşlı bir kadınsa, zanlıların kendisini dolandırarak 5 bin YTL'sini aldıklarını iddia etti. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı