N. Fazıl, Çile'siyle anılıyor

N. Fazıl, Çile'siyle anılıyor

Necip Fazıl, Çile ile anılıyor.

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu'nun hazırladığı tiyatro etkinlikleri bütün hızıyla sürüyor.

Büyük şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek vefatının 25. yılında "Çile" adlı tiyatroyla anılıyor. Geçtiğimiz yıllarda da sahnelenen ve Üstad'ın hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği "Çile" adlı oyun 21 ve 22 Mayıs 2008 tarihlerinde Konevi Kültür Merkezi'nde saat 20.00'da sahnelenecek.

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu, Türk edebiyatının yetiştirmiş olduğu büyük mütefekkir, şair, yazar, sanat ve aksiyon adamı Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını, ölümünün 25. yıl dönümü münasebetiyle Konevi Kültür Merkezi'nde "Çile" adlı eseriyle tiyatroya uyarladı. Yönetmenliğini Yasemin Kaynak'ın yaptığı Çile'de, Üstad rolünü ise Mustafa Akbulut oynayacak.

Üstad Necip Fazıl'ı, ölümünün 25. yılında rahmetle andıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Necip Fazıl, Türk edebiyatının son dönem en güçlü kalemlerinden biriydi. Kendisinden önceki kültür mirasını tarihi ve aktüel yönleriyle ele alması, bunlardan hikmeti esas alan sonuçlar çıkarmasıyla düşünce hayatımızda derin izler bırakmıştır. Sonuç olarak Üstad Necip Fazıl, ne sadece şair ne de salt fikir yüklü bir ideologdur. O, madde ve mananın, arayışın ve buluşun, şöhret ve ıssızlığın birbirine karıştığı bir derya; fikir ve eylemin kekelediği bir dönemin idrak sembolü, konuşan filozofudur. Çok önemli tiyatro oyunlarını sahneye koyan Konevi Tiyatro Topluluğumuzun, Üstad'ın hayatını anlatan "Çile" adlı oyununa bütün Konyalılar davetlidir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı