Muş'un köylerinde kar kalınlığı 3 metreyi geçti

Muş'un köylerinde kar kalınlığı 3 metreyi geçti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar nedeniyle 65 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Muş'un Varto ilçesine bağlı 6 köy yolunda kar kalınlığı yer yer 3 metreyi geçti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölge illerinde özellikle köylerde etkili olan kış koşulları ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının birçoğu ulaşıma açıldı, ancak Erzurum'da 37, Bingöl'de 22 ve Muş'ta 6 olmak üzere toplam 65 köy yolunun halen kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede, zaman zaman aralıklı olarak etkili olan kar yağışı ve tipi, yol açma çalışmalarında zaman zaman aksamalara neden oluyor.

-KAR KALINLIĞI-

Muş'un Varto ilçesine bağlı 6 köy yolunda karla mücadele çalışması yapan İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi geçtiğini belirledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Varto Şantiye Şefi Suphi Papağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün önce etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 93 köy yolunun ulaşıma açıldığını, ancak yüksek kesimlerde bulunan 6 köy yolunda ise çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Varto'ya bağlı Ünaldı, Gazeldere, Alabalık, Gölyayla, Yarlısu ve Kartaldere köylerine ait yollarda 3 metreyi aşan karla mücadele ettiklerini ifade eden Papağan, ''Çok aşırı kar var. Hayatımda böyle kar görmedim. Bu nedenle yol açma çalışmalarımız yavaş ilerliyor'' dedi.

Farklı güzergahlarda bulunan 6 köyün yol uzunluğunun 25 kilometre olduğunu belirten Papağan, günde ancak 1 kilometre yolda kar temizliği yapabildiklerini, köy yollarının bir an önce ulaşıma açılması için çalıştıklarını kaydetti.

Bu arada, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar'dan gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan bölgede yarından itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Yağışların, hafta boyunca aralıklı olarak etkili olabileceğini ifade eden yetkililer, hava sıcaklıklarında ise 2-3 derecilik artış yaşanabileceğini belirtti.


AA

Etiketler :