Mısır'ın 28 Şubat'ı boş durmuyor
Mısır'da Devlet Başkanı Muhammed Mursi üzerindeki baskı artıyor. Ülkede protestolar devam ederken, Anayasa Mahkemesi de Mursi'ye sert çıktı.
Yeni yasal düzenlemelerle yetkilerini genişleten Devlet Başkanı Muhammed Mursi'ye karşı Anayasa Mahkemesi de sesini yükseltti.
Mursi'yi yargı makamlarına karşı başlatılan kampanyanın bir parçası olmakla suçlayan Mısır Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcısı Mahir Sami, mahkemenin tehditler ve baskılarla terörize edilmesine izin vermeyeceğini ve baskılara boyun eğmeyeceklerini belirtti.
Sami, düzenlediği basın toplantısında, "devrik başkan yanlısı ve Mursi'nin meşruiyetini elinden alma gayretinde olmak" gibi ithamları mahkemenin kabul etmediğini vurguladı. Sami, "Bu suçlamalar, mahkemenin adının kötülenmesi ve başkalarını kışkırtmaya yöneliktir" dedi.
Protestolar sürüyor
Mursi'nin kararlarını protesto etmek için Mısır'ın istinaf ve temyiz mahkemeleri de iş durdurma kararı aldı. Bu mahkemelerde görev yapan yargıçlar, Mursi tartışmalı kararlarını iptal edinceye kadar göreve başlamayacaklarını açıkladı.
Tahrir Meydanı'nda altıncı gününe giren protesto gösterileri devam ederken Müslüman Kardeşler de cumartesi günü Mursi yanlısı büyük bir gösterinin düzenleneceğini açıkladı.
Uluslararası toplumdan uyarı
Uluslararası toplum da gelişmeleri yakından izliyor. Mursi'nin demokrasi kriterlerini dikkate almaması durumunda kalkınma yardımlarının kesilebileceği mesajını veren Almanya Kalkınma Bakanı Dirk Niebel, Mısırlıların Mursi'den hukukun gereklerini yerine getirmesini beklediğini dile getirdi.
ABD de Mısır'ı kuvvetler ayrılığı ilkesine uyması konusunda uyardı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve bu yöndeki endişesini ilettiği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.