Mirasımız Derneği Açıldı

Mirasımız Derneği Açıldı

Osmanlı Mirasını koruma ve yaşatma gayesindeki Mirasımız Derneği resmi açılışını yaptı.

Derneğimizin Açılımı.

Mirasımız Derneği : Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği.

Dernek 1 yıllık hazırlık süresinin ardından (28 Kasım 2008), tarihinde açılışını yaptı. Derneğimizin amacı, Kudüs ve civarındaki Osmanlı Eserlerini Korumak ve yaşatmaktır. Bu maksatla, eserleri tespit etmek, durumlarını raporlandırmak, aslına uygun restorasyonunu yapmak ve yaşamasını sağlamak amacındayız. Osmanlı eserleri yaşamalıdır.

Kudüs 400 yılı aşkın bir süre Osmanlı hâkimiyetinde kaldı. Bu şehirde bulunan eserlerin %70'i Osmanlı eseridir. En başta gelen Mescidi Aksa ve diğer eserlerin büyük bir kısmı Osmanlı tarafından restore edilmiştir. Osmanlı Devletinin mirası 3 kıtada mevcuttur. Kudüste bulunan eserler ise acilen koruma altına alınmalı ve bakımları yapılmalıdır. Turkiye Cumhuriyeti , Osmanlı Devletinin en büyük mirasçısıdır ve bu eserlere sahip çıkmak Türkiye'ye ve Türk Milletine bir borçtur. Turkiye'nin aydınlık geleceği de bu 3 kıtadadır.

Mirasımız geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkalım. Mirasımızı koruyalım.

Peygamber efendimiz bir hadisi şeriflerinde Kudüs için "Gidin orada namaz kılın. Gidemiyorsanız oraya yağ gönderip kandillerini aydınlatın" buyurmuşlardır.

Yukarıdaki hadis gereği Kudüs'e gitmeliyiz. Gidemez isek te bu özrümüzün geçerli olması için Kudüs'ün kandilleri yansın diye yağ göndermeliyiz. Maddi desteklerimizi sonuna kadar Kudüs için seferber etmeliyiz. Kudüsün kandilleri hep yanmalı ve ışığı hiçbir zaman sönmemelidir. Çünkü Kudüs aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesidir. Ve Kur'anda geçen 3 Mescid ten bir tanesi olan Mescidi Aksa bu şehirdedir

Mirasımız Derneği olarak yaptığımız tespitlere göre İsrail içinde 100'den fazla caminin başka amaçla kullanıldığı tespit edilmiş. Bu kutsal mekanlar Havraya ve Bar ,Restaurant tarzı işletmelere çevrilmiştir. Günden güne Osmanlı kitabeleri İsrail tarafından yıkılıyor ve yerinden siliniyor. Bir tarih yok edilmeye çalışılmaktadır. Bunun için her türlü fırsat kullanılmaktadır.Sözde terör bahane edilerek kutsal mekanlar top ateşine tutularak yıkılmaktadır.

İçinde sahabelerin de bulunduğu büyük bir İslam mezarlığı ortadan kaldırılıyor. 1948'den bugüne mezarlığın sekizde biri kalmıştı, işgal edilen sekizde yedilik kısım ise otopark ve işyerlerine dönüştürülmüştü. Siyonist yönetim kalan 19 dönümlük mezarlık alanı üzerine de hoşgörü müzesi inşa etmeyi planlıyor . Yani tamamen yok etme siyaseti izlenmektedir.


Mirasımız geleceğimizdir. Unutmayın!

Mirasımız Derneği’nin internet sitesi: />www.mirasimiz.org