Minik Semazenler Büyüledi

Minik Semazenler Büyüledi

Şeb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Minik semazenler gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Şeb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde çalışmalar yapan Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu, minik semazen grubu oluşturdu. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri, bir yandan sema yaparken diğer yandan da Mevlana'nın felsefesini öğreniyor.

 

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda Şeb-i Arus münasebetiyle okul lobisi Mevlana köşesi haline getirildi. Her gün çeşitli etkinliklerin düzenlendiği okulda, Mevlana'nın felsefesi anlatılıyor. Postnişin, Nevniyaz, Matbah ve Kazanlı Dede canlandırılıyor. Erkek öğrenciler sema gösterileri yaparken, kız öğrenciler ise gelen misafirlere ellerindeki sepetlerde bulunan Mevlana'nın 7 öğüdünü dağıtıyor.

Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Çelik, Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde pek çok çalışma yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerine, Mevlana'nın hoşgörüsünü anlatmaya çalıştıklarını aktaran Hasan Çelik, "Birinci sınıf öğrencileri sema gösterisi yapıyor. Bir dergahta ne bulunması gerekiyorsa hepsini temin ettik. Öğrenciler uygulamalı olarak Mevleviliği öğreniyor. Kısacası Mevlana Haftası'nı en iyi şekilde değerlendiriyoruz." dedi.

Mevlana'nın çocuklara anlatılması gerektiğini vurgulayan Çelik, yalnız Şeb-i Arus döneminde değil, her zaman bu değerli insanın gönüllerde yaşatılması gerektiğini aktardı. Çelik, öğrencilerin bugün saat 17.00'de Kule Site'de sema gösterisi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.