Minik Öğrencilere Yol Zulmü

Minik Öğrencilere Yol Zulmü

130 Öğrenci her gün 2 kilometre uzaklıkta bulunan komşu köydeki okula yürüyerek gitmek zorunda kalıyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akdoğan köyünde yaklaşık 130 öğrenci köylerine okul istiyor.

 

Her gün 2 kilometre uzaklıkta bulunan komşu köydeki okula yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrenciler kendi köylerine de bir an önce okul yapılmasını istedi. Komşu köye okula giden öğrenciler her gün Suriye sınırındaki tel örgülerin ve mısır tarlalarının arasında başı boş dolaşan köpeklerin saldırılarına maruz kalmaktan korktuklarını söyledi.

 

Akdoğan Köyü Muhtarı Mahmut Sarıdağ, "Öğrencilerin gittiği okul bizim köye çok uzak. Yolda çok işlek ve sürekli araçlar geçiyor. Biz çocuklarımızın bir kazaya kurban gitmesinden korkuyoruz. Ayrıca sınır bölgesinde sürekli başıboş köpekler geziyor. Bunlar saldırırlarsa çocuklarımız zarar görür. Ya köyümüze bir okul yaptırılsın ya da çocuklarımızın ulaşımı konusunda bir servis verilsin." dedi.

 

Öğrenci velilerinden Hasan Uğur, "Çocuklarımızı rahat bir şekilde okula gönderemiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

 

Dolmuş şoförü Sait Durucan ise 5 yıldır çok zor şartlarda çocuklarını okula gönderdiklerini belirterek, "Buraya okul yaptırılmasa bile taşımalı eğitim konusunda mutlaka yardım edilmeli." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı