Menderes'te Yangın Alarm Veriyor

Menderes'te Yangın Alarm Veriyor

İzmir'in Menderes ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınının devam ettiği bildirildi.

Menderes ilçesi Yeniköy'de başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının söndürülmesine yönelik çalışmalar gece boyunca sürdürüldü.

Yangının henüz kontrol altına alınamadığı, söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve 5 uçakla devam edildiği, İstanbul'dan bir amfibi uçağın da yangın bölgesine gönderildiği bildirildi.

Yangının şu anda herhangi bir yerleşim merkezini tehdit etmediği öğrenildi.

Elektrik trafosundan çıktığı belirtilen yangın nedeniyle Şaşal köyü, Deliömer ve Keler mahalleleri boşaltılmıştı.

KÖPEK BARINAĞI TEHLİKEDE

İzmir'in Menderes ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle genişleyen orman yangını, Deli Ömer köyü yakınındaki köpek barınağına kadar ilerledi.

Yangın haberini duyan çok sayıda hayvansever, binin üzerinde köpeğin barındığı orman alanı içindeki hayvan barınağına koştu. Barınağın kapılarını açan hayvanseverler, köpekleri yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı. Rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangın, gece yarısına doğru köpek barınağına yaklaştı.

Bölgedeki söndürme ekipleri, köpek barınağına alevlerin yaklaşmasını önlemek için dozerle hat açarken, diğer ekipler de çevrede de soğutma çalışması yaptı.

Hayvanseverlerin yardım çağrıları üzerine, Büyükşehir ve Konak belediyeleri veteriner hizmetlerinden köpeklerin tahliyesi için araç gönderildi.

Barınağa gelenler arasındaki Narlıdere Hayvanseverler Derneği Başkanı Nebiha Deprem, barınakta çok sayıda yaralı ve sakat hayvan bulunduğunu söyleyerek, köpeklerin tahliyesi için destek çağrısında bulundu.

Barınakta binin üzerinde köpeğin barındığını belirten Deprem, doğal bir yaşam alanı oluşturma amacıyla barınağın kurulduğunu, yangına rağmen köpeklerin barınaklarını sahiplenerek uzaklaşmamakta direndiklerini söyledi.

Deprem, ''Barınakta daha çok sokaktan toplanmış ve sakat köpeklerimiz var. Burası onları evi, yuvası, yanmasın. Ateş buraya sıçramasın'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı