Malatya 100 noktadan gözetlenecek

Malatya 100 noktadan gözetlenecek

Malatya Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yürüyüşler, gösteriler, asayiş olayları, trafik kazaları, kaçakçılık ve hırsızlık olaylarına zamanında müdahale etmek amacıyla şehrin 100 noktasına kamera yerleştirecek.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobesse sistemini kurma çalışmalarının başladığını, bu yılın sonuna kadar belirlenen 100 noktaya kamera yerleştirilerek kenti 24 saat izleyeceklerini söyledi.

Mobesse sistemiyle olaylara anında müdahale etme şansı buldukları için suçlarla mücadelede daha da etkili olacaklarını belirten Kahya, şu bilgiyi verdi: "Şu anda kazı işini üstlenen belediye, kabloların yerleştirileceği boruların gömülmesi işlemini yürütüyor. İl özel idaresi de boruların temininde yardımcı oldu. Kısa süre sonra boruların gömülmesi işlemi sona ererek fiber optik kabloların yerleştirilmesine geçilecek ve son olarak belirlenen 100 noktaya kameralar yerleştirilecek. Kameralar aynı zamanda kayıt yapacak. Sistem sayesinde yaşanabilecek her türlü olaya anında müdahale etme şansı bulmamızın yanı sıra o anda gözden kaçan olaylar kayıtların incelenmesiyle açıklığa kavuşturulacak."

"KAYITLI PLAKALARDA SİNYAL VERECEK"

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Mobesse sisteminin hayata geçmesinin ardından yasa dışı yürüyüşler, gösteriler, asayiş olayları, trafik kazalarına daha hızlı müdahale edilebileceğini söyledi.

Sisteme önceden kaydedilen plakaların kameralara takılması durumunda sistemin uyarı vererek aranan aracın yeri konusunda bilgi vereceğini belirten Kahya, şöyle devam etti: "Mobesse sistemi emniyet teşkilatının birçok konuda daha hızlı davranmasını sağlayacak. Özellikle yasa dışı eylemler, izinsiz gösteri ve yürüyüşler, asayiş olayları, kavgalar, trafik kazaları gibi birçok konuda polisin gözü olacak olan sistem, bunun yanında kaçakçılık ve hırsızlık konularında da çok büyük rol oynayacak. Örneğin çalıntı olan veya kaçakçılık tarafından aranan ve sisteme plakası daha önceden kaydedilmiş araçların kente girmeleri veya kameralardan birinin açısına girmeleri durumunda sistem sinyal vererek, aracın bulunduğu yeri bildirecek. Böylelikle aranan araçların bulunması daha kısa sürede gerçekleşmiş olacak."

Yeni Şafak - AA