Kuzey Makedonya’da "2. Balkan STK Buluşması" yapıldı.

Kuzey Makedonya’da "2. Balkan STK Buluşması" yapıldı.

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, "2. Balkan STK Buluşması" düzenlendi.Programda...

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, "2. Balkan STK Buluşması" düzenlendi.

Programda Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Romanya ve Türkiye gibi ülkelerde faaliyet gösteren 29 sivil toplum kuruluşundan 60 katılımcı, "Uluslararası Proje Yazarlığı Eğitimi Sertifika Programı" kapsamında bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Osman Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 25 Aralık’ta Arnavutluk’un başkenti Tiran’da "1. Balkan STK Buluşması"nı düzenlediklerini söyledi.

Bölgedeki 10 ülkeden gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle geçen yıl Balkanlar'da sivil toplumun dününü, bugününü, sorunlarını, çözümleri ve geleceğini tartıştıklarını, fikir alışverişinde bulunarak tecrübelerin paylaşımını konuştuklarını anlatan Atalay, "Bugün yine 10 ülkeden 29 sivil toplum örgütünden 60 katılımcıyla bir eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Yani Balkanlar’da faaliyet gösteren, Balkanlar’ın sivil toplum örgütlerinin uluslararası proje yazımı sertifika programı için buradayız." diye konuştu.

Atalay, bu programı sosyal, kültürel, ekonomik, ticari projeler ve ülkeleri için gerekli eğitim ve sosyal projelerin hazırlanması, uluslararası hibe ve yardım fonlarına başvuru formatına ilişkin STK’lerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlediklerini belirterek, gelecek yıllarda tüm Balkan ülkelerinde gerçekleştirmeyi düşündüklerini vurguladı.

Faaliyetlerinin önemine değinen Atalay, "Bu, Balkanlar’daki sivil toplum örgütlerinin birbiriyle dayanışması, bilgi ve tecrübe alışverişinin güçlenmesi, sorunlarımıza birlikte çözüm yolları arayışları, aynı zamanda da inovasyon dediğimiz, AR-GE dediğimiz, kurumların kendilerini yenilemesi ve geliştirmesiyle ilgili tamamen bir yardımlaşma programıdır." ifadelerini kullandı.

Balkanlar’daki ülkelerin yanı sıra Avusturya ve Macaristan’dan da katılımın olacağına işaret eden Atalay, programda desteklerini esirgemeyen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile her zaman bölgedeki faaliyetlerini duyuran Anadolu Ajansına (AA) teşekkür etti.

Program eğitimcisi AR-GE ve Proje Uzmanı Enes Güneyli de proje yazarlığı eğitimlerinde uluslararası kurum ve kuruluşların proje-hibe-destek programlarına dönük teknik altyapıyı ve projelerin yazılmasıyla ilgili çalışmaları anlatacaklarını söyledi.

Dünya ve Türkiye’deki AR-GE ve inovasyon deneyim ve tecrübelerini aktaracaklarını dile getiren Güneyli, "Dünyada özellikle ses getiren projeler anlamında teknoloji başta olmak üzere birçok alanda, sosyal girişimcilik alanında çeşitli projeler nasıl yapılıyor, bunların genel olarak formları nasıl, hangi kurum ve kuruluşlar proje hibe destek çalışmaları veriyor, bu gibi konularda bugün yaklaşık 5-6 saatlik bir eğitim sürecimiz olacak." şeklinde konuştu.

Eğitim programı kapsamında AR-GE ve inovasyon süreçleri / SWOT Analizi, proje hazırlama teknikleri, proje fonları ve hibe destekleri veren kuruluşlara başvurular, örnek proje taslaklarının incelenmesi, proje yönetimi aşamalarının uygulamalı demosu konularında dersler verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.