Kudüs'te ramazanda ihtiyaç sahipleri ve yetimlere destek
Sadakataşı ile Cihannüma dernekleri, Kudüs'te ihtiyaç sahiplerine ramazan kumanyası, yetim çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.
Sadakataşı ile Cihannüma dernekleri, Kudüs'te ihtiyaç sahiplerine ramazan kumanyası, yetim çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.
Kudüs'te ramazan faaliyetlerini sürdüren Sadakataşı Derneği, bu haftaki yardımlarını Cihannüma Derneğinin desteğiyle gerçekleştirdi. Daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, kumanyaları dernek üyelerince ulaştırıldı.
Doğu Kudüs'ün Selahaddin Eyyubi Caddesi'nde yer alan mağazaya davet edilen yetim çocuklar ise bayramda giyecekleri kıyafetleri kendileri seçti.
Yardım faaliyetlerine katılmak için Kudüs'e gelen Cihannüma Derneği Başkanı Mustafa Şen ve Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cihad Terzioğlu, yetim çocuklarla ilgilendi.
Dernek, yarın da Mescid-i Aksa'da bin kişiye iftar verecek.
Mustafa Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Kudüs'te olduklarını söyledi.
"Elbette burada bulunmamamızın çok daha derin manaları, çok daha önemli sebepleri var. Şöyle ki Kudüs sadece bizlere değil bütün Müslümanlara stratejik, tarihi, dini, kültürel, sosyal, ahlaki ve vicdani sorumluluklar yüklemektedir. Burada asıl bulunma sebebimiz budur." ifadelerini kullanan Şen, şöyle devam etti:
"Kardeşlerimiz burada büyük sıkıntılar çekiyor. Biz de onların sıkıntılarını paylaşıp gidermeye çalışıyoruz ama onun ötesinde bir derinliği ve anlamı var burada bulunmamızın. Mekke ve Medine, Hazreti Peygamber'e vahyin indiği, dolayısıyla vahiy meleğinin aramıza gelişidir. Ama Kudüs, Hazreti Peygamber'in isrası ve miracıdır. Yani Rabbe, arşı alaya, sidret-ul muntehaya, sidret-ul munteha ötesine gidişi ama tekrar aramıza dönüşüdür. Tekrar bizi kucaklayışıdır. O yüzden Kudüs, Müslümanlar için vazgeçilmezdir. O açıdan Kudüs, bir Müslüman vicdanı için çok önemlidir. Kudüs bir Müslüman yürek için çok önemlidir. O bakımdan burada bulunuyoruz ve inşallah bulunmaya da devam edeceğiz. Tıpkı Hazreti Peygamber'in gidip geldiği gibi, biz de buraya gidip gelmeye devam edeceğiz."
- Bayramlık ve kumanya dağıtımı
Terzioğlu ise topladıkları bağışları Kudüs'teki Müslümanlarla paylaşmaya ve onlarla aynı sofrada oturmaya devam ettiklerini belirtti.
Bu ramazanda Mescid-i Aksa'nın çevresinde, Kudüs'ün sokaklarında Müslüman ailelerle kumanya paketlerini paylaştıklarını anlatan Terzioğlu, "Bu seneki organizasyonumuzda Cihannüma Derneği ile hareket ediyoruz. Sadakataşı ve Cihannüma olarak nasip olursa Aksa'nın avlusunda bin kişiye iftar vereceğiz. İstanbul Eyüp Sultan'da, Ankara Hacı Bayram Veli'de birbirini tanımayan Müslümanlar nasıl aynı sofrada iftar açıyorsa, Mescid-i Aksa'nın avlusunda da dünyanın her yerinden gelen kardeşlerimizle inşallah iftar açacağız." dedi.
İftar dışında Kudüslü Müslümanlara yönelik iki organizasyonları daha olduğunu dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti:
"Bunlardan birisi bayramlık giysi dağıtımı. Bayramlar çocuklar için müjdedir. Bayramları çocukların çok çok iyi yaşaması gerekiyor. Bu mutluluğu onlarla paylaşmak için bayram öncesi, ramazanın hemen ortasında bayramlık giysi dağıtım organizasyonlarımız oluyor. Bunu da şu şekilde yapıyoruz. Her çocuğa bir kıyafet vermek yerine Kudüs'te bir Müslümanın işlettiği mağazayla anlaşıyoruz. Her ailenin belli bir bütçe çerçevesinde neye ihtiyaçları varsa, canları neyi almak istiyorsa, anneleri çocukların üzerinde neyi görmek istiyorsa, onları almalarına vesile olmak istiyoruz. Bayramlık kıyafetlerini çocuklar kendileri seçiyor. Hatta gülerek, eğlenerek, sohbet ederek birlikte seçiyoruz."
Diğer organizasyonun da kumanya dağıtımı olduğunu bildiren Terzioğlu, "Özellikle eski Kudüs'ün sokaklarında evden çıkamayanlar, yaşlılar oluyor. İftara avluya gelemeyenler oluyor. Özellikle yetim aileleri ve hanımefendiler, bunlar için de kumanya organizasyonumuz var. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayabilecek kumanya paketleri hazırlıyoruz. Bunları mümkün olduğunca ev ev ulaştırmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kudüs'te başından geçen bir olayı da paylaşmak istediğini dile getiren Terzioğlu, "Bu coğrafyada Türklerin çok sevildiği hep anlatılır. Bugün Mescid-i Aksa çıkışında tişörtümüzdeki Türk bayrağını gören bir amca, yanımıza yaklaşarak 'Türk müsünüz?' diye sordu. Türk olduğumuzu söylediğimizde ise elini başının üzerine götürerek 'Başımızın üstünde yeriniz var' dedi. İşte aslında bu hareket, bu duygu her şeyi anlatmaya yeter. Bunu yaşayabiliyorsak maksat hasıl olmuş demektir." diye konuştu.
Mescid-i Aksa'nın avlusunda 2011'de büyük gölgelik-yağmurluk şemsiyeleri yaptıran Sadakataşı Derneği, son 5 yıldır Kudüs'te iftar, kumanya ve bayramlık giysi dağıtımı gerçekleştiriyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.