Karpuz tarlada kaldı

Karpuz tarlada kaldı

Batman'da, Kuraklık Nedeniyle, Geç Yetişen Karpuz Tarlada Kaldı. Piyasada Para Etmeyen Karpuzun Çekirdeği Daha Fazla Fiyattan Alıcı Buluyor.

Batman'da, kuraklık nedeniyle, geç yetişen karpuz tarlada kaldı. Piyasada para etmeyen karpuzun çekirdeği daha fazla fiyattan alıcı buluyor.

Tarlada kalan karpuzların çekirdeklerini çıkarmak için aileler, sabah erken saatlerde tarlaya geliyor. Karpuzun nakliye parasını bile çıkarmadığını belirten üreticiler, "Tarladan kestiğimiz karpuzu kente götürüp satarsak nakliye parası bile çıkmaz. Yani üstüne bir de para vermemiz gerekecek. Bu nedenle biz de karpuzların çekirdeğini çıkartıyoruz. Kilosunu 2 YTL'ye satıyoruz. Karpuzun kendisinden daha çok para getiriyor. Kabuklarını da büyükbaş hayvanlara veriyoruz." dedi.

Sabahları okula gittiklerini, öğleden sonra ise karpuz tarlasına geldiklerini ifade eden Nurten Sevim, akşama kadar tarlada karpuz çekirdeği topladıklarını dile getirdi.

Aile ekonomisine katkı ve okul harçlıklarını çıkartmak için çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Sevim, ancak akşamları ders çalışabildiklerini söyledi.



(CİHAN)