Kalp cerrahı değildi ama...

Kalp cerrahı değildi ama...

Branşı olmadığı halde kalp ameliyatına girdi! Hastayı kurtardı ama ameliyat esnasında yaşananlar şaşkınlık yarattı!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kalbinden bıçaklanan 14 yaşındaki bir genç, kalp cerrahı olmayan Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor tarafından ameliyat edilerek hayata döndürüldü.

BAŞKA HASTANEYE YETİŞTİRİLEMEYECEK HALDEYDİ

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 4 Eylül 2008 Perşembe günü tartıştığı bir arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanan 14 yaşındaki Osman Tokuş, Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Salim Atalay tarafından kontrol edilen Tokuş'un aşırı kan kaybı nedeniyle nabzı durdu. Kalp cerrahı olan en yakın başka bir hastaneye yetiştirilemeyeceğini düşünün Dr. Atalay, baba Ahmet Tokuş'un da onayını aldıktan sonra Osman Tokuş'u ameliyat etme kararı aldı.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

İlçede ve kalp cerrahı bulunmayan hastanede ilk kez gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren açık kalp ameliyatı sonrası yeniden hayata döndürülen Tokuş daha sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Branşı olmadığı halde mucize ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Salim Atalay, hastayı kurtarmak için bu ameliyatı yapmaktan başka bir çareleri olmadığını söyledi.

BABA TEDİRGİN OLMADI

Baba Ahmet Tokuş ise ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastane görevlilerine teşekkür ederek, "Kalp cerrahı olmayan bir doktor tarafından oğluma kalp ameliyatı yapılması beni herhangi bir endişeye sevk etmedi" dedi.

HASTANE PERSONELİ İŞİ MAKARAYA ALDI

Bu arada bir hastane personeli tarafından ameliyatın gerçekleştiği anda çekilmiş cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Ameliyathane ortamına uygun olmayan görüntülerin yaşandığı ameliyat sırasında personel hastanede ilk kez gerçekleştirilen kalp ameliyatının adeta tadını çıkartıyor. Ameliyathane elbisesi olmayan bir çok görevlinin de ameliyatı, cep telefonlarıyla görüntülemeleri dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı