İzmir'de Su Baskınları

İzmir'de Su Baskınları

İzmir'de İki Gündür Devam Eden Yağmur Gece Etkisini Arttırdı. Şiddetli Yağmurda Özellikle Karşıyaka İlçeşinde Birçok Ev ve İşyeri Sular Altında Kaldı.

İzmir'de iki gündür devam eden yağmur gece etkisini arttırdı. Şiddetli yağmurda özellikle Karşıyaka ilçeşinde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar eşyalarını kurtarmak için büyük çaba sarfetti. Bazı vatandaşlar ise yetkililerin ilgisizliğinden şikayet ederek gözyaşı döktü.

Evlerini su basan vatandaşlar, ellerindeki plastik kovalarla evlerindeki suyu boşaltmaya çalıştı. Tıkanan rögar kapakları nedeniyle su altında kalan yollar yayalar için de yürünmez hale geldi. Şiddetli yağmur nedeniyle kent genelinde onlarca maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Yağış sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine de zor anlar yaşattı.

İzmir'i gece boyunca etkisi altına alan sağanak yağışta su baskını yaşanan bölgelere İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti. İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Çamdibi, Çankaya, Bostanlı, Yamanlar, Buca, Yeşilyurt, Konak, Mithatpaşa, Çiğli Narlıdere istasyonlarına sabaha kadar su baskını ihbarı telefonu yağdı. İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekmek için çalışma yürüttü.

(CİHAN)