İzmir'de Skandal Kaza!

İzmir'de Skandal Kaza!

İzmir'de önceki gün yaşanan bir kaza, büyük bir skandalı da ortaya çıkardı. Baba-kıza çarpan belediye otobüsü şoförünün ehliyetine alkolden el konulmuş...

İzmir'de önceki gün yaşanan bir kaza , büyük bir skandalı da ortaya çıkardı. Mehmet Kaya ve kızı Rahime Korkmaz'a çarparak ölümlerine sebep olan belediye otobüsü şoförünün alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu tespit edildi.

Kazadan sonra yapılan incelemede Büyükşehir Belediyesi'nin İZULAŞ şirketine ait otobüsün şoförü H.T.'nin ehliyetine, alkollü araç kullandığı için 2 yıllığına el konulduğu anlaşıldı . H.T.'nin 2006 ve 2009 yıllarında iki defa alkollü araç kullandığı için hakkında işlem yapıldığı, ilk seferinde ehliyetine 6 ay, ikincisinde 2 yıl el konulduğu belirlendi. Şoförün buna rağmen her gün binlerce kişiyi taşıyan otobüslerde çalışması skandal olarak değerlendirildi. Kazada hayatını kaybeden Mehmet Kaya ile Rahime Korkmaz'ın aileleri, şoför hakkında dava açmaya hazırlanıyor .

Olayla ilgili ilginç bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün Hakan T.'nin ehliyetini almadığını belirtilerek polisi suçladı.

İddialara göre H.T.'nin, ikinci kez alkollü olarak polise yakalandığında ehliyetini polise vermemek için kaybettiğini söylediği ileri sürüldü. H.T., 2006 yılında özel aracıyla alkollü olarak yakalanınca ehliyetine 6 aylığına el konuldu. Bu dönemde İZULAŞ'ta çalışmayı sürdürdü. 2009 Ocak ayında bir kez daha özel aracıyla alkollü yakalanan H.T., bu kez kendisine işlem yapan polislere, kaybettiğini söyleyerek ehliyetini vermedi. Bunun üzerine trafik polisleri, kimlik numarasından dosyasına girerek ehliyetine 2 yıllığına el konulduğu bilgisini yazdı. İkinci kez alkollü yakalandığını çalıştığı yere bildirmeyen H.T., İZULAŞ'ta otobüs şoförlüğü yapmaya devam etti. Önceki gün meydana gelen trafik kazasında da H.T.'nin ehliyetini isteyen polis, üzerinde yaptığı incelemede 2 yıllığına el konulduğunu belirledi. Önce gözaltına alınan, daha sonra adliyeye sevk edilen H.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ehliyetsiz otobüs şoförü skandalı üzerine bir açıklama yapan İZULAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, H.T.'nin ehliyetine 6 aylığına el konulduğu dönemde otobüs şoförlüğünden uzaklaştırılarak temizlik işlerinde çalıştırıldığını, sürenin dolmasının ardından yeniden şoförlük yaptırıldığını açıkladı. Yetkililer, İZULAŞ'taki şoförlere her sabah alkol muayenesi yapıldığını ve ehliyetlerinin kontrol edildiğini, H.T.'nin de polise kaybettiğini söylediği ehliyeti göstererek çalışmaya devam ettiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise olayla ilgili çok ilginç bir açıklama yaptı. Belediye, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün Hakan T.'nin ehliyetini almadığını belirterek polisi suçladı. Toplu ulaşım hizmetinde çalışan şoförlerin, her gün direksiyon başına geçmeden önce sürücü belgesi kontrolü ve alkol muayenesi yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Trafik kazasında İZULAŞ'a ait otobüsü kullanan şoför Hakan T., daha önce işlediği bir suç nedeniyle İl Emniyet Trafik yetkililerince el konulması gereken ehliyeti alınmadığından, idaremiz yetkilileri tarafından yapılan tüm denetimlerde ehliyetini ibraz etmiştir." denildi.

Aile, belediye ve şoföre dava açacak

Öte yandan kazada hayatlarını kaybeden Rahime Korkmaz ve babası Mehmet Kaya, Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Dağyeni köyünde, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Gözleri önünde eşi ve kayınpederini kaybeden Soyer Korkmaz, yaşananlara hâlâ inanamıyor. Belediye otobüsü şoförünün ehliyetsiz araç kullanmasını "skandal" olarak değerlendiren Korkmaz, "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Belediye ve şoför aleyhine dava açacağız. Ehliyetsiz bir kişiye, onlarca insanın canı emanet edilir mi? Bunun hesabının hukuk önünde verilmesi gerekir." dedi.

Etiketler :