İstihbaratı topla,  mayını patlat

İstihbaratı topla, mayını patlat

Terör örgütü PKK'nın kurduğu hain tuzakların sırrı anlaşıldı. İşte örgütün sempatizanları aracılığıyla mayın tuzağı kurmak için elde ettiği bilgi...

Teröristlerin mayınlı saldırılarda bulunmak için terhis olan er ile tayini çıkan rütbeli askerler hakkında istihbarat topladığı belirlendi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, son dönemlerdeki mayınlı saldırıların sırrı anlaşıldı. Teröristlerin mayınlı saldırılarda bulunmak için terhis olan er ile tayini çıkan rütbeli askerler hakkında istihbarat topladığı belirlendi.

Terör örgütünün Bitlis'in Mutki, Muş'un Varto ile Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçelerindeki askeri birlikler hakkında detaylı istihbarat çalışması yaptığı ortaya çıktı. Son dönemlerde artan mayınlı saldırıların elde edilen bu istihbarat doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Güneydoğu'daki operasyon birliklerince düzenlenen raporda; teröristlerin özellikle tayini çıkan ve terhis olacak erlerin durumu hakkında istihbarat çalışması yaptığı belirtiliyor. Erzincan'ın Kemah ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen ve toplam 10 askerin şehit olduğu hain saldırıların da bu yöndeki etkili istihbaratla düzenlendiği ifade ediliyor.

Özellikle özel eğitimli askerle çatışmaktan kaçan teröristlerin ses getirici eylemlerde bulunmak için askeri personel taşıyıcılarını da etkisiz kılacak büyük çaplı uzaktan kumanda sistemiyle saldırılarda bulunacağının altı çiziliyor. Rütbeli askerlerin 15 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında tayin oldukları yerlere gitmek üzere birliğinden ayrıldığı, aynı dönemlerde çok sayıda erin de terhis olduğunun vurgulandığı raporda, terör örgütünün sempatizan kitlesi aracılığıyla bu yönde bilgi elde ettiği kaydediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı