İşte Bekir Coşkun'un gerçek yüzü

İşte Bekir Coşkun'un gerçek yüzü

Akşam yazarı Deniz Gökçe Bekir Coşkun'un gerçek yüzünü yazdı.Gökçe Coşkun'un ne kadar dürüst olduğunu bir örnekle tartışmaya açtı.

(...) Hürriyet yazarı Bekir Coşkun istifa etmiş ve görevden ayrılmış. Medyaya beyanat vermiş: 'Kovulmadım, kendim ayrıldım!' diyor. Bekir Coşkun konusunda 'dürüst adam' temalı yazılar yazıldı. Dürüstlük laf ile değerlendirilecek bir şey değil. İcraat ister. Ben şahsen Bekir Coşkun'a ne zaman sempati duyardım?

Bekir Bey, 2008 genel seçimi öncesi, seçime birkaç gün kala Bekir Coşkun seçimde gerçekleşecek oy oranlarını tahmin eden, Radikal Gazetesi yazarı, uzun yıllardır Halk Partisi seçmeni ve yöneticisi, aynı zamanda da bir araştırma şirketi yöneticisi ve bu ülkenin gelmiş geçmiş en saygın insanlarından biri olan Tarhan Erdem Bey'e 'Erdemli Tarhana!' başlıklı bir yazı yazmıştı. Bu berbat bir hakaret yazısı idi.

Neden?

Çünkü Tarhan Erdem'in seçim tahmini Bekir Bey'in sevdiği yönde değildi. Ama güya 'deneyimli üstat yazar' Bekir Efendi üç gün sonraki seçim sonuna kadar dayanamayıp, üç gün önceden saldırmıştı. Sonra ne oldu? Tarhan Bey'in 2008 genel seçim oy tahmini tamamen gerçekleşti. Aynı medya grubundasın, insan seçim sonrası bir yazı yazar, yanıldığını ve üzüntüsünü beyan eder, özür diler değil mi? Köpeği bile kızdırırsan, okşar sever, kendini affettirirsin. Ama Bekir Bey iki satır karalamadı! Kafayı gömdü! Yaşasın dürüst adam, yaşasın sevgi dolu insan! O özrü yapsa idi keşke, o zaman insanlara da, köpeklerine verdiği kadar değer verdiğini düşünürdüm, ve saygı duyardım! (...)