İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 64 şüpheli tutuklandı

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 64 şüpheli tutuklandı

Operasyonlarda ele geçirilen sentetik uyarıcının, yurt dışından araçların akaryakıtlarına karıştırılarak Türkiye'ye nakledildiği, daha sonra ayrıştırılarak piyasaya sürülmeye hazırlandığı tespit edildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da bir haftada düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 72 şüpheliden 64'ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçunun engellenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takibin ardından 12-16 Ekim tarihleri arasında Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir ve Kadıköy'de belirlenen adreslere operasyonlar düzenleyen ekipler, 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerdeki aramalarda 181 kilogram sıvı, 41 kilogram katı sentetik uyarıcı, 282 kilogram sentetik uyuşturucu, 2 hassas terazi, uyuşturucu çoğaltımında kullanılan çok sayıda materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 165 bin 835 lira, 18 bin 874 dolar, 6 bin 15 avro ele geçirildi.

- Uyuşturucuyu akaryakıta karıştırmışlar

Operasyon sonrası yapılan incelemelerde, İran'dan araçların akaryakıtlarına karıştırarak Türkiye'ye nakledilen sentetik uyarıcının, çiftlik evinde ayrıştırılarak satışa hazır hale getirildiği tespit edildi.

Sentetik uyarıcının yine İran'dan getirilen ve suç örgütü içerisinde kendilerine "doktor" denilen kimyacı şüphelilerce ayrıştırma işleminden geçirildiğini belirleyen ekipler, uyuşturucunun çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra kristal halini aldığını ve piyasaya sürüldüğünü ortaya çıkardı.

- "Referansla" sokaklarda uyuşturucu satanlar polisten kaçamadı

Polis ekipleri, ayrıca "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik de çalışmalarını sürdürdü.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, Avcılar ve Esenyurt'ta referansla kişilere uyuşturucu satan şüphelileri tespit eden ekipler, 11-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarda 64 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen 72 şüpheliden 64'ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 8'i haklarında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.