İstanbul Havalimanında sanat

İstanbul Havalimanında sanat

stanbul Havalimanı'nın kültür ve sanat merkezi İGA ART Galeri'de, Venezuelalı sanatçı Jesus Briceno Reyes'in "İstanbullular" başlıklı sergisi gezilebilecek.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Havalimanı'nın kültür ve sanat merkezi İGA ART Galeri'de, Venezuelalı sanatçı Jesus Briceno Reyes'in "İstanbullular" başlıklı sergisi gezilebilecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, havalimanı, farklı kültürlerin karşılaştığı ve etkileşime girdiği bir sanat merkezi olma misyonuyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

Çağdaş sanat platformu "Zarastro Art" işbirliğiyle düzenlenen "İstanbullular" sergisinde, Venezuelalı sanatçı Jeses Briceno Reyes'in gözünden insan manzaralarına yer veriliyor.

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali A-B Knuckle'daki galeride 31 Temmuz'a kadar gezilebilecek sergideki eserlerle sanatçı, kısa süreliğine dahil olduğu İstanbulluların yaşantısına ayna tutmaya çalışıyor.

Sergide, dış mekanı gösteren çalışmalarda çeşitli meslek erbabının yanı sıra farklı kesimlerden insanların birlikte bekleyişlerinin konu edildiği eserler öne çıkıyor.

Sanatçı, iç mekan işlerinde ise toplu taşıma araçlarında görebilecek farklı insan tiplerine yoğunlaşıyor.

- Jesus Briceno Reyes

Reyes, 1986 yılında Venezuela'nın başkenti Karakas'ta doğdu.

Reyes, lisans eğitimini Karakas Ulusal Sanat Üniversitesinde, yüksek lisans derecesini Goldsmiths Londra Üniversitesinde ve Güzel Sanatlar yüksek lisansını ise University of the Arts London'da tamamladı.

Sanatçının eserleri Venezuela, Birleşik Krallık ve ABD'deki prestijli kurumlarda sergilendi. Reyes'in eserleri, Latin Amerika Sanatı Müzesi (MOLAA), Çağdaş Sanatlar Enstitüsü (ICA) ve Trinity Buoy Wharf tarafından düzenlenen organizasyonlarda finalist seçildi.

Çalışmalarını Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde sergileyen Reyes, aynı zamanda kamusal alanları canlandırmak için sanatı kullanan bir sivil toplum kuruluşunun da kurucusudur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.