Hırsız çetesi çökertildi

Hırsız çetesi çökertildi

Bursa'da, Bankadan Emekli Maaşlarını Çeken Yaşlı ve Korumasız İnsanların Paralarını Dolandırıcılık Yoluyla Çalan Çete, Polis Operasyonuyla Çökertildi. Sadece 15 Kişinin Yaklaşık 20 Bin YTL Parasını Çaldıkları Belirlenen 5 Kişi Gözaltına Alındı.

Bursa'da, bankadan emekli maaşlarını çeken yaşlı ve korumasız insanların paralarını dolandırıcılık yoluyla çalan çete, polis operasyonuyla çökertildi. Sadece 15 kişinin yaklaşık 20 bin YTL parasını çaldıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, şehrin muhtelif bölgelerinde meyrdana gelen yankesicimik olaylarını masaya yatıran Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. 15 vatandaşın müracaatını değerlendiren polis, öncelikle dolandıcıların tespitini yaptı. 15 vatandaş tarafından teşhis edilen zanlıların yakalanması için operasyon başlatıldı. Özellikle bankalardan emekli maaşlarını çeken yaşlı ve korumasız insanların yanına gelerek "amca-teyze, ben Doktor Murat, oğluna borcum vardı, onu vereceğim; ancak üzerimde tüm para var, sende varsa üzerini ver, paranı vereyim" diyen zanlıların kimliğini tespit eden polis, İstanbul'da 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Okan Ç. (40), Ramazan A. (33) ve kardeşi Hüseyin A. (29), Raci Ç. (52) ve Hasan Y. (29) gözaltına alındı. Olayla ilgili Oğuz D. isimli bir kişinin aranmasına devam ediliyor. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından Hasan Y. ve Hüseyin A. serbest bırakılırken çok sayıda dolandırıcılık olayından sabıkaları bulunan Okan Ç., Ramazan A. ve Raci Ç. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında dolandırıcılık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yapılan incelemede İstanbul'da ikamet eden zanlıların, kiraladıkları otomobille Bursa ve çevre illerde çok sayıda dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlendi. Zanlıların, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilirken yaklaşık 20 bin YTL paralarını çaldıran 15 vatandaş, zanlıları teşhis etti. (CİHAN)