Hata kolundan etti

Hata kolundan etti

Sakarya'da Doktor Hatası Nedeniyle Tek Kolu Kesilen 25 Yaşındaki Görme Engelli Kız, Annesine Sarılamamanın Üzüntüsünü Yaşıyor.

Sakarya'da doktor hatası nedeniyle tek kolu kesilen 25 yaşındaki görme engelli kız, annesine sarılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Adapazarı ilçesine bağlı Karadavutlu köyünde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Hanife Günerli'nin hayatı 8 yıl önce başına gelen talihsiz bir kaza sonucu alt üst oldu. Komşusuna giderken açık bırakılan bir kuyuya düşerek yaralanan genç kızın sağ kolu doktor hatası yüzünden kesildi. Genç kızın babası Yusuf Günerli (54) ise kızının yaşadığı acılara dayanamayarak öldü. Gözleri görmeyen ve tek kolu da kesilen genç kız annesi Fatma Günerli ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Kolu kesildikten sonra hayatını sürdürmekte zorlandığını söyleyen Günerli, kendisini sakat bırakan doktorun hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi. Günerli, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir gün komşuma misafirliğe giderken açık bırakılan kuyuya düştüm ve kolumdan yaralandım. Beni Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırdılar. Burada doktor A.G. kolumu yarayı fark etmeden alçıya aldırmış. Daha sonra kolum kangren olunca beni İstanbul'daki Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada doktorlar geç kalındığını söyleyerek kolumu kestiler. Kolumun kesilmesine neden olan doktor hala çalışıyor. Ondan şikayetçiyim. Ona hakkımı helal etmiyorum."

Kolunu kaybetmesinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Günerli, kolunun yokluğuna alışmasının zor olduğunu dile getirdi. En çok annesine sarılamamanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Günerli, "Anneme eskisi gibi sarılamadığım için üzülüyorum. Gece anneme sarılıp uyuyamıyorum. Bana bütün işlerimde annem yardım ediyor. Bir süre protez kol kullandım, ama alışamadım. Kendi kolum gibi olmuyor." dedi.



BABASI KIZININ YAŞADIĞI ACIYA DAYANAMAYARAK ÖLDÜ



Anne Fatma Günerli ise kızının kolunun kesilmesine neden olan doktor A.G. hakkında ceza ve tazminat davası açtıklarını ve davaların temyiz aşamasında olduğunu kaydetti. Görme engelli kızının sorumsuz bir doktorun kurbanı olduğunu kaydeden Günerli, şöyle konuştu: "Kızımı hastaneye götürdüğümüzde doktor başka bir hastayla ilgileniyordu. Doktor, yardımcısına kızımın kolunu sarıp servise çıkarmasını söyledi. Kızımın kolundaki yaraya bakılmadan alçıya alındı. 3 gün sonra acildeki doktor kızımın koluna baktığında kangren olduğunu anladı. Bizi hemen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Ancak oraya gittiğimizde doktorlar geç kalındığını söyledi. Kangren nedeniyle kızımın kolunu kestiler."

Eşinin, kızının yaşadığı acılara dayanamayarak öldüğünü belirten Günerli, "Eşimi 3 yıl önce kaybettim. Eşim neden benim yavrum böyle oldu? Neden bakmadılar? diye diye üzüntüden öldü. Kızım bana tek koluyla sarılamıyor. Bana 'anne ben sana doyamıyorum' diyor. Çok üzülüyorum. Kızımı bu hale getiren doktor hala serbest geziyor." diye konuştu.

Diğer yandan genç kızın kolunun kesilmesine neden olduğu ileri sürülen Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde görevli doktor A.G., yanlış tedavi sonucu 6 yaşındaki İlayda Engin'in tek kolunun sakat kalmasına neden olduğu gerekçesiyle Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2 ay 6 gün hapis ve 275 YTL para cezasına çarptırılmıştı. Aynı davada Sağlık Bakanlığı 57 bin YTL tazminata mahkum edilmişti. (CİHAN)