Hakkari'de Saldırı: 3 Şehit

Hakkari'de Saldırı: 3 Şehit

Hakkari'de bir polis memurunun otomobili tarandı. Saldırıda polis memuru ile iki kardeşi hayatını kaybetti...

HAKKARİ'de polis memurunun kullandığı özel otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda polis memuru ile yanında bulunan 2 kardeşi hayatını kaybetti.


Olay, bugün öğlen saatlerinde Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Mevkii Helil Vadisi’nde meydana geldi. Almanya’dan gelen 2 kardeşi ve eşi ile birlikte Depin’deki alabalık tesislerine balık almaya giden Hakkari Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru evli 2 çocuk babası Engin Açıkgöz, bu sırada silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu otomobili kullanan polis memuru Açıkgöz olay yerinde şehit olurken, adları öğrenilemeyen 2 kardeşi de ağır yaralandı. Saldırıda polis memurunun eşi ise yara almadan kurtuldu.

HAVADAN OPERASYON

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memurunun kardeşleri ise yolda hayatlarını kaybetti. Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Depin mevkiindeki operasyonlara çok sayıda özel hareket polisi ve özel eğitimli komandoların katılıyor. Operasyona, kobra helikopterleri de havadan destek veriyor. Kent merkezine oldukça yakın olan operasyon bölgesinde, kobra helikopterleri saldırganların kaçabileceği dağlık arazileri, ateş altına aldı. Operasyonun bu sıcak görüntüleri de kameralara yansıdı.

Etiketler :