HAKAN ŞÜKÜR'DEN "TÜRK DEĞİLİM"E AÇIKLAMA
Bir okuldaki konuşmasında "Ben de Türk değilim, Arnavutum" sözlerinin cımbızlanarak yanlış yerlere çekilmesine isyan etti.
Hakan Şükür, konuşmasında bazı bölümlerin cımbızlanarak kullanılmasına isyan etti.
"Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" sözlerini öne çeken bazı medya organları, Şükür'ün sonraki "Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum." açıklamasını es geçti.
Hakan Şükür, gelen eleştirilere ''Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek dil politikasını benimsemiş bir partinin milletvekili olarak, milletime olan sevdamı sorgulamak, hiç kimsenin haddine değildir. İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı milli şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm'' sözleriyle cevap verdi.
Hakan Şükür, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide, bir öğrencinin sorusu üzerine kullandığı, ''Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız, Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim'' şeklindeki ifadeler konusunda yapılan eleştirilere yazılı açıklamayla cevap verdi.
Sporculuk ve siyasi yaşamında insanları ''incitmemek üzerine bir hayat felsefesi'' ile hareket ettiğini vurgulayan Şükür, şunları kaydetti:
IRKSAL SÖYLEMLERİ HERKES BİR KENARA BIRAKMALI
''Bu yüzden bu millete ve bu topraklara olan sevdamın sorgulanması sonrası bir açıklama yapma pozisyonunda bırakılmam, benim değil, buna sebep olanların ayıbıdır. 'Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek dil' politikasını benimsemiş bir partinin milletvekili olarak, milletime olan sevdamı sorgulamak, hiç kimsenin haddine değildir. Çünkü biliyorum ki, en büyük milliyetçilik, milletinin huzuru, refahı ve barışı için mücadele etmektir. Kızıltepeli bir Kürt asıllı öğrenci kardeşimin Mehmet Akif Üniversite'nde sorduğu bir soru üzerine, 'Milli bütünlük için ırksal söylemleri herkes bir kenara bırakmalı.
MEDYATİK İNFAZ
Eğer temel olarak farklılıklarımızı zenginlik değil de bölünme algısı olarak benimsersek kaybederiz. Örneğin ben de Arnavut asıllıyım, sizin bakış açınızla hareket edersem, ben de Türk değilim. Ama bu doğru bir sonuç vermez. Herkes bir hak arayışında olur. Burada devlet adil olmak için çaba göstermeli, gösteriyor' mealinde, ırkçılığı reddeden, ayırıştırmayan ve kaynaştırmayı amaçlayan bir cevap verdim. Bu cevaptan, 'Ben Türk değilim' cümlesini cımbızlamak en hafif deyimiyle medyatik bir infazdır. Özellikle milli bütünlüğe vurgu yapan bu açıklamamın çarpıtılarak sunulması, art niyet göstergesidir.''
MEHMET AKİF KADAR TÜRKÜM
Spor yaşamında milli formayı defalarca taşıdığını, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk bayrağının göndere çekilmesi için mücadele ettiğini kaydeden Şükür'ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
''Bana, provokatif bir tavırla yapılmak istenen amacı, belli yaftalama girişimini, vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bilinmesini de isterim ki, ben Hakan Şükür olarak İstiklal Marşımızın Arnavut asıllı Milli Şairi Mehmet Akif Ersoy kadar Türküm. Bu topraklarda; bu ülkenin samimi evlatları din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin gönül köprüleri kurmaya devam etmeli. Israrla diyalog kurmalı, empati yapmalı, dinlemeli, anlatmalı... Çanakkale'de kucak kucağa yatan, Türk, Kürt, Arnavut, Arap, Laz, Çerkez ruhunun al bayrağımız altında hepimizi yeniden sarmalaması için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Bu düşüncelerle aziz milletimize, vekili olarak hizmet etmekten şeref duyduğumu herkesin bilmesini isterim.''
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.