Gurbetçiler hasret gideriyor

Gurbetçiler hasret gideriyor

Orta ve Kuzey Avrupa'da Çalışan Gurbetçiler, Yıllık İzinlerinin Bir Bölümünü Anadolu Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Görmeye Ayırıyor.

Orta ve Kuzey Avrupa'da çalışan gurbetçiler, yıllık izinlerinin bir bölümünü Anadolu tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye ayırıyor.

40 gün ile 2 aylık izinlerini ülke topraklarında geçiren gurbetçiler, yaşadığı ilde yakınlarıyla hasret giderdikten sonra Anadolu turuna çıkıyor.

Vatan hasreti sevdalılarının İstanbul'da başlayan Anadolu turu, Nevşehir Göreme üzerinden Alanya Kalesi'nde son buluyor. Çağla Turizm Seyahat Acentesi Kültür Turizmi Danışmanı Canan Şeker, 'Güzelim ülkemizin güzelliklerini birlikte görelim ve tanıtalım' projesi çerçevesinde gurbetçilere her hafta 10 ili gezdirdiklerini söyledi. Şeker, gurbetçilerin en çok görmek istediği şehirlerin başında Antalya ve turistik ilçeleri geldiğini aktardı.

Tura katılanların yüzde 90'ının Almanya'da, Danimarka'da, İsviçre'de, Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya, Norveç, Macaristan, İngiltere, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Lüksemburg'da çalışan işçi ve iş sahipleri olduğunu belirten Şeker, 4 ay içinde 8 ile 10 bin gurbetçiyi doğup büyüdüğü ülkesinin arkeolojik ve tarihi doğal kültürel varlıklarıyla buluşturmak istediklerini ifade etti. Şeker, "Ülkemizin fahri kültür elçisi olarak nitelendirdiğimiz gurbetçilerimiz turlarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Turlara genelde talep hanımı yabancı olan beyler geliyor. Yabancı bayanla evlenen kişi bu tür turlarla eşi ve çocuklarına ülkesinin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmanın heyecanını yaşıyor" diye konuştu.

Hollanda'da doğup büyüdüğünü ve her yıl Ankara'daki büyük anne ve babalarını ziyarete geldiklerini belirten Kevser Yılmazer, Türkiye'deki tarihi ve doğal güzelliklerin hiç Avrupa ülkesinde olmadığını söyledi. Son 5 yıl içinde Orta Avrupa insanının en gözde tatil ülkesinin Türkiye olduğunu belirten Yılmazer, kendi ülkesinin tarih, sanat, arkeolojik ve kültürel varlıkları Hollandalılardan öğrenmemek için gezi turuna çıktığını ifade etti.

Rusya Moskova'da 7 yıldır bir firmada makine mühendisi olarak çalıştığını, yıllık izninde kendi imkanlarıyla 12 günlük Antalya turuna çıktığını belirten Süleyman Karademir, akvaryumdaki balık misali bazı ülke güzelliklerinin değerini yurt dışında yaşayınca anlaşıldığını ifade etti.

Otellerinin yerli ve gurbet çalışanlarına hitap ettiğini belirten Clup Karaburun Hotel Genel Müdürü Kadir Menekşe ise 12 Temmuz itibariyle 2 bin yatak kapasiteli tesislerinin yüzde 97 oranında dolu olduğunu söyledi.


sondakika