Günay'ı düşman ilan etti ve çekildi

Günay'ı düşman ilan etti ve çekildi

Ünlü Sırp yönetmen Emir Kusturuica, Bakan Ertuğrul Günay'ı suçlayarak juri üyeliğinden çekildiğini açıkladı

Kusturica, İngilizce yaptığı çekilme açıklamasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı 'düşman' ilan ettiğini söyledi.

Kustirica İngilizce açıklamasında 'düşman' kelimesini Türkçe söylemesi dikkat çekti...

Ülkesine döneceğini söyleyen Kusturica Bakan Günay'ı hedef aldığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kültür Bakanı'nı 'düşman' ilan ediyorum. Bakan beni hedef gösterdi. Bir ay önce bakanın kendi partisinden bir belediye beni davet etti ve başörtülü kadınlar şarkılarımla dans ettiler, beni gururlandırdılar"

BAKAN GÜNAY NE DEMİŞTİ?

'Emir Kusturica varsa ben yokum' diyen Bakan Ertuğrul Günay şöyle konuşmuştu:

"Çünkü önemli bir sinema adamı Emir Kusturica. Balkanlarda yaşanan iç savaş sırasında sadece kendi halkının duyarlılıklarına karşı değil, savaş konusunda da ortak insanlık dünyasının benimsediği değerlere karşı olumsuz, anlamsız bir tavır aldı ve hepimizi üzdü. Ben Balkan savaşı sırasında savaş içinde Bosna'ya birkaç kez gitmiş arkadaşlarınızdan birisiyim biliyorsunuz. Bütün bu şu anda kamuoyunda yükselen tepkilere duyarsız kalmam mümkün değil. O yüzden katılmayacağım."

Altın Portakal Film Festivali'ne Bosna Hersek'te yaşanan soykırımı savunduğu iddia edilen Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın jüri üyesi olarak davet edilmesi üzerine kamuoyunda büyük tepkiler yaşanmıştı. Semih Kaptanoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, Kusturica'nın jüri üyesi seçilmesine tepki göstermişti.



Kaynak : http://www.internethaber.com/gunayi-dusman-ilan-etti-ve-cekildi-300421h.htm#ixzz11wyqGazH