Günay'dan dizilere sert eleştiri

Günay'dan dizilere sert eleştiri

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Arap ülkelerindeki ratingi ile turizme katkılarını övdüğü yerli dizileri bu kez kıyasıya eleştirdi.

Arap ülkelerinde beğeniyle izlenen yerli dizilerden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay şikayetçi. RTÜK’ü uyaran Günay, edebi eserlerin özünden koparıldığını, şiddet ve cinsellik kışkırtıcılığı içerdiğini söyledi.

HAYALİ DÜNYA, LÜKS HAYAT VAR

Kendisinin izlemeye pek vakit bulamadığını ancak izlediği bölümler ışığında yerli dizileri değerlendiren Günay, dizilerde hayali bir dünya, lüks bir yaşam olduğunu hatırlattı. Yapımcıların anlayışta biraz daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Günay, “Hem bizim toplum sağlığımız açısından, hem de izleyen ülkelerin gözünde Türkiye’nin imajı açısından ve iyi kanaat sahibi olmaları açısından yapımcılar daha dikkatli olmalı. Örneğin

Aşk-ı Memnu dizisi var. Yılan hikayesine dönmesinden şikayetçiyim doğrusu. Özünden bu kadar koparılarak, cep telefonu olayından yararlanılarak hikayeyi uzatmak doğru değil. Edebiliğini yitiriyor. Gereksiz aslından koparmalar ve yozlaşmalar var” diye konuştu.

KURTLAR VADİSİ UYARISI

Kurtlar Vadisi’ndeki şiddet sahnelerinden şikayetçi olduğunu kaydeden Günay, “İlgili bakan arkadaşıma da şikayetçi oldum. Şiddet sahneleri, öldürmeler, işkence sahneleri. Ben izlemiyorum. Ama ailece izliyor insanlar. Gece 23.00’ten sonra konulmalı. Çocuklar izliyor. Aileler söz geçiremiyor. RTÜK’ü de uyarıyorum. Katiyen şiddet, cinsellik kışkırtması olmamalı. Bir numaralı eğitim aracı televizyonlar. Diziler var. Ama vaktim olmuyor seyretmek için” dedi.

 

Etiketler :