Gine'den gelen bakanlar

Gine'den gelen bakanlar

Afrika kıtası Gine'den gelen Ticaret ve Turizm Bakanı Mamady Traore başta olmak üzere yaklaşık 15 kişiden oluşan bakan, bürokrat ve işadamlarını ağırladı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD), Afrika kıtası Gine'den gelen Ticaret ve Turizm Bakanı Mamady Traore başta olmak üzere yaklaşık 15 kişiden oluşan bakan, bürokrat ve işadamlarını ağırladı.


Tekirdağ'a davet edilen Afrikalı heyet için Özel Derya İlköğretim Okulu'nda program düzenlendi. Gine ülke tanıtım toplantısına TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl Dernekler Müdürü Şevki Ülker, TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, kurum ve kuruluşların müdürleri, stk yöneticileri, Afrikalı misafirler ve TASİAD üyesi işadamları katıldı.

Programda konuşma yapan İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, TUSKON'un kurduğu köprülerin takdire şayan olduğunu, bu köprüler ile Afrika ile yapılan ticaret hacminin her geçen gün daha da arttığını, Afrikalı ticaretin yanı sıra kültürel, sosyal ve eğitim bağlarımızın da kuvvetlendiğini söyledi. Gineli misafirleri Tekirdağ'a getiren TASİAD'ı yaptığı programlardan ötürü tebrik eden Akbulut, Tekirdağlı işadamların ticari fırsatları yerinde görüp değerlendirmeleri için Gine'ye ticari gezi yapılmasını önerdi.

TASİAD Başkanı Kasım Özadalı ise, dış ticaret köprülerinin Tekirdağ için çok önemli olduğunu, TASİAD olarak dünyanın değişik kıtalarından gelen misafirlere Tekirdağ'ı en iyi şekilde tanıttıklarını ifade etti.

Tekirdağ'a gelen Gine heyetini temsilen konuşan Türkiye Fahri Konsolosu Keita Kerfalla; TUSKON, TASİAD ve Tekirdağ halkının misafirperverliğinden çok memnun olduklarını, Tekirdağlıları Gine'de görmek istediklerini, ayrıca dış ticaret köprülerinin en önemli ayağını teşkil eden yurt dışındaki Türk okullarını da tebrik etti.

Program öncesi ve sonrasında Gineli İşadamları ve TASİAD üye işadamları ikili iş görüşmeleri yaptı. Program sonrasında Gineli misafirlere Tekirdağlı işadamları ve Tekirdağ İl Dernekler Müdürü Şevki Ülker tarafından hediyeler takdim edildi. Türkiye Fahri Konsolosu Keita Kerfallaya Tekirdağ'ı temsilen üzerinde TASİAD yazan Karacakılavuz el dokuması İçişleri Komisyonu Başkanı Zİyaeddin Akbulut tarafından verildi. Yaklaşık 5 saat süren program samimi havada sona erdi.