Gaziantep, artık bir dünya şehridir
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’teki başarının sırının kurumlar arasındaki diyalog ve paylaşımda olduğunu belitti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’teki başarının sırının kurumlar arasındaki diyalog ve paylaşımda olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu var olan kültür değerlerimizi gün yüzüne çıkararak bunun sürdürülebilirliğini sağlamamız gerekiyor. Gaziantep artık bir dünya şehri konumundadır." dedi.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından, Siemens sponsorluğunda “Geleceğimizi Konuşmak İçin Toplanıyoruz” sloganıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Marka Şehirler Geleceğe Hazırlanıyor” toplantısının ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi.
Gaziantep Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Marka Şehir: Gaziantep” toplantısına, Gaziantep Vali vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Siemens AŞ Genel Müdürü Hüseyin Selis, Simen AŞ Tcari Genel Müdürü Thomas Kolbinger, Genel Müdür Yardımcısı Yardımcısı A.Rıza Ersoy, Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, kamu, sanayi ve ticaret dünyasından birçok davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak AB projelerimizi sunduğumuz zaman “Sürdürülebilirlik” kelimesinin bizim için ne kadar önemli olduğunu o zaman anladık. Gaziantep’te bu toplantının gerçekleşmesi bizler için çok önemli. Gaziantep lahmacun ve baklava şehrinden çıkıp artık bir kültür, sanat ve sanayi şehri haline geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu var olan kültür değerlerimizi gün yüzüne çıkararak bunun sürdürülebilirliğini sağlamamız gerekiyor." dedi.
Gaziantep’teki başarının sırrının kurumlar arasındaki diyalog ve paylaşım olduğunu ifade eden Güzelbey, şöyle devam etti: "Eğer bizler Gaziantep’i marka şehir olarak görüyorsak, Gaziantep’in eğitim, modern kent yaşamının gerekleri olan çağdaş ulaşım imkanları, bilim merkezleri, çocuklar için yaşanacak mekanlar, modern kent dokusunun AB standartlarına uygun haline getirilmesi gibi her konuda sürdürülebilir bir kent olması gerekiyor. Gaziantep artık bir dünya şehri konumundadır. Dünyanın değişik ülkelerinde Gaziantep’i tanıtma imkanı buluyoruz. Bunun sonucunda insanların Gaziantep’e olan ilgisi artıyor. Bugün bu durumda dünya basını Gaziantep’ten söz ediyorsa bunun bir tesadüf olmadığını bilmemiz gerekli. Büyükşehir Belediyesi olarak AB fonlarını en iyi değerlendiren belediyelerin başında geliyoruz. Bu AB projelerini hayata geçirirken sürdürülebilirliğine çok önem veriyoruz. Bu toplantının Gaziantep’te yapılması büyük bir kazanımdır.”
Siemens AŞ Genel Müdürü Hüseyin Selis de geleceğin kentlerini geliştirmekte sürdürülebilirliğin önemine işaret etti. Selis, Siemens’in, çevreci ürün portföyüyle en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak bu konuyu öncelikleri olarak gördüklerini dile getirdi.
Dow Jones’un, 'Sürdürülebilirlik Endeksi' kapsamında Siemens’i, sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla 2 yıl üst üste lider seçtiğini kaydeden Selis, “Siemens, 2011’de sürdürülebilir bir gelecek için şehir pazarlama/marka yönetimi çalışmalarında İstanbul, Kayseri, İzmir ve Gaziantep gibi kilit şehirlerle birlikte koordineli ortak projeler yürütecek. Bu konudaki ilk toplantının Gaziantep’te düzenlemek bizim için ayrı bir önem taşıyor.” diye konuştu. Cihan