FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasına devam edildi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasına devam edildi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de araların

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı dava, tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam etti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Yusuf Yücel, FETÖ ile iltisaklı bir holdingde insan kaynaklarında yönetici olarak çalıştığı için suçlandığını, şirkete kayyum atandıktan sonra da çalışmaya devam ettiğini, hakkında Bank Asya’yı ayağa kaldırmak için talimatla hesap açtığı iddialarının bulunduğunu belirtti.

Sanık Yücel, Bank Asya’ya hesap açma talimatı vermediğini, çocuklarının okulunun bu hesabı açtığını, okul parası ödendiği zaman bu hesabın kapandığını, okulun öncesinde taksitleri elden aldığını daha sonra otomatik kayıt sistemine geçtiğini, bankanın kredisiyle okulun parasının ödendiğini öne sürdü.

TMSF listesinde adının olmadığını, 100 bin liralık bir kredi çektiğini, bu krediyle kartlarının borcunu kapattığını, kalan parayla besicilik alanında yatırım yaptığını savunan sanık Yücel, şirkette herhangi bir toplantıya katılmadığını iddia etti.

Tutuksuz sanık Salih Bayram da savunmasında, FETÖ ile iltisaklı şirkette çalışmasından ve evinde yapılan aramada bulunan bir kitaptan dolayı suçlandığını öne sürerek, "İsimsiz biri tarafından şikayet edildim. Yapılan şikayet somut delile dayanmıyor. Hiçbir eylem ile ilişkilendirilmemiş, sadece kimlik bilgilerim verilmiş. Şirkette imza yetkim bile bulunmamaktadır. TUSKON yetkililerine toplantı için özel oda tahsis edildiği iddiası var. Ben satış departmanında çalışıyordum. Bahsi geçen toplantılarla ilgili olarak bir bilgim yoktur. Yapılan aramada bulunan kitap ise dershaneye gittiğimde verilen ücretsiz kitaplardandır. Evimde farklı görüşten çok sayıda kitap vardı." dedi.

Tutuksuz sanık Kezban Uyar da savunmasında, 2016 yılına kadar Aydınlı Grup’ta çalıştığını, 1990’lı yıllarda babasının isteğiyle üniversite okurken örgütün evine gittiğini, hiçbir zaman "ev ablası" olmadığını, evde Risale-i Nur okunduğunu, Fetullah Gülen’in kitaplarının okunmadığını, şirkette ise cuma günleri sohbetlerin olduğunu, bu sohbetlerde de Risale-i Nur’un okunduğunu, Gülen’in kitaplarının okunmadığını iddia ederek, bu sohbetlere katılımın azaldığını daha sonra ise sohbetlerin bittiğini aktardı.

Kimsenin himmet verdiğini görmediğini söyleyen sanık Uyar, önce ailesine akrabalarına yardım ettiğini, daha sonrasında tanımadığı insanlara yardım etmek amacıyla sohbeti yapan hocaya 'yardıma ihtiyacı olanlara versin' diye yardım parası verdiğini, örgüte para toplamadığını savundu.

Savunmaların ardından duruşma, yarına ertelendi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.