FATİH PROJESİYLE, AMERİKA TÜRKİYE Yİ YENİDEN  KEŞFEDECEK MİŞ !

FATİH PROJESİYLE, AMERİKA TÜRKİYE Yİ YENİDEN KEŞFEDECEK MİŞ !

MEB.nın merakla beklenen Fatih Projesi kapsamında, 2011-12 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısında, 17 İl’ de Pilot Uygulama başlatılıyor.

MEB.nın merakla beklenen Fatih Projesi kapsamında, 2011-12 Eğitim-Öğretim yılının  ikinci yarısında, 17 İl’ de Pilot Uygulama başlatılıyor. Bu amaçla, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kayseri,Karaman,Kocaeli, Mersin,Rize,Samsun,Uşak ve Yozgat taki  52 Okul da, 8800 tablet bilgisayar dağıtılacak.Kademeli olarak ilköğretimlerde 5 sınıf, orta öğretimde 9 sınıflar a tablet dağıtımıyla başlayacak uygulama ile, 4 yıl içinde 10 Milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması hedefleniyor.ABD, İngiltere, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Singapur bile aynı projeyi bize bakıp uygulayacakmış. Biz yıllardır Amerika yı yeniden keşfetmeye çalışırdık, bu defa Amerika bizi keşfedecekmiş.Hayırlısı bakalım.

          Evet proje güzel, kulağa da çok hoş geliyor ama projeyi  detaylı inceleyen oldumu acaba;  aklımıza takılanları, aklımıza gelenleri  bir  sıralayalım, belki aklı eren birileri çıkarda bizi aydınlatır.

        Öğrencilere tablet dağıtımıyla ilgili sorunları, Üç Kategoride inceleyelim;

  • a-  Bu uygulama çocukları tamamen sanal bir aleme hapsedip, dilekçe yazamaz duruma getirir, el becerilerini ve hayal güçlerini öldürür mü ?

b- Bu tabletler,  tahtaya bile kalkmaya zahmet etmeyen uyuşuk bir  gençlik mi ortaya çıkarır ?

c- Bu tabletler ile hazır bilgiye ulaşmaya alışacak olan nesiller, dolayısıyla “google “ bağımlısı araştırmadan uzak bir topluluğun habercisi mi olacaklar  ?

  • a- Bu teknoloji  hangi gelişmiş ülkelerin okullarında  uygulanıyor ?

b- Bu teknoloji ile öğrenciler çok küçük yaşta radyasyon yüklemesine maruz kalmayacak mı ?

c- Bu tabletlerle fazla haşır- neşir olmak çocukların gözlerinin erken bozulmasına neden olmayacak mı?

d- Bu tabletlerin varlığı okullara internet ve ortak bağlantı ağ ve sistemleri olarak ek yükler getirmeyecek mi ?

e- Bu tabletler arızalandığında, bakım ve onarımlarını kim  üstlenecek ?

  • a- Bu tabletlerin, yılda 2,5 milyon öğrenci ve  4 yıl sonra toplamda 10 milyon öğrenciye dağıtılacağı söyleniyor, bu maliyetlerle okulların, Öğretmen ve Personel ihtiyacı ile Fiziki sorunları çözülemez mi  ?

b- Bu tabletlerin ihalesi ile birilerimi zengin edilecek ya da tabletler gerektiğinde telekonferans sistemine uygun olarak üretilip, çocuklara ve ailelere yönelik, siyasi propoganda malzemesi olarak  kullanılacak mı ?

c-Teknoloji   inanılmaz şekilde kendini yeniliyor.  Bu Tabletlerinde,  en fazla 2 yılda  demode olacağı hesaplanıyor mu, üretilen programların kullanılamayacağını hesaplayan var mı?

e- Bu tabletlerin ve beraberinde getireceği  ek maliyetlerin yükünü bakanlık karşılayacak m ı?

       

              Bu sorular cevaplanmalı ve konu, uzmanlara sorulup psikolojik, teknik, tıbbi  etkileri araştırılmalıdır. Ancak; her ne yapılırsa yapılsın, bu projede bir iki yıl denenip rafa kaldırılacak,  uluslararası şirketlerin kazançları yanlarına kar kalacak ve Milli Eğitim Bakanlığına güven bir kez daha sarsılacaktır.

                                                                                                                                Enver DEMİR

                                                                                                   Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu  Şube Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.