Eti Eksik Tartınca Hapislik Oldu

Eti Eksik Tartınca Hapislik Oldu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde et lokantası çalıştıran esnaf, eti eksik tarttığı için 5 ay hapis, 160 YTL de para cezasına çarptırıldı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde et lokantası çalıştıran M.G isimli esnaf, işletmesine müşteri olarak gelen Salih Konakçı'nın istediği miktardaki eti eksik tarttığı için 5 ay hapis, 160 YTL de para cezasına çarptırıldı. Antalya'dan Ankara'ya yolculuk yapan Salih Konakçı, Konya-Seydişehir yolu üzerinde bulunan bir tesiste mola verdi.

Tesis içinde bulunan işletmeden 40 YTL vererek, 2 kilo pirzola isteyen Salih Konakçı, elini yıkamak için gittiği lavabo dönüşünde etin az olduğundan şüphelenerek, tekrar tartılmasını istedi. İşyeri sahibi M.G müşterisinin etini tekrar tartınca gerçek ortaya çıktı. Salih Konakçı, etin 2 kilo yerine 815 gram olduğunu anlayınca işletme sahibinden şikayetçi oldu. Olayın adliyeye intikal etmesinin ardından M.G mahkemelik oldu.

Yapılan yargılamanın sonunda işyeri sahibi M.G'ye dolandırıcılık suçundan Seydişehir Ağırceza Mahkemesi tarafından 5 ay hapis 160 YTL para cezası verildi. İşletme sahibinin cezası 5237 sayılı TCK'nın 157/1 ve 35. maddelerine göre tecil edildi.
İşyeri sahibi tarafından kandırıldığı için dava açan Salih Konakçı, mahkeme kararından memnuniyet duyduğunu söyledi. Herkesin işini dürüst yapması gerektiğini kaydeden Konakçı, "Esnaflar dürüst iş yapmalı. Ben hakkımı aradım. Eğer bu esnafın yaptığına göz yumsaydım yarın bir başkasına daha kötüsünü yapabilirdi. Herkes bu olaydan ders çıkarmalı" diye konuştu. Esnaf M.G. ise konuyla ilgili konuşmaktan kaçındı.