En büyük ödülü İhsanoğlu alacak

En büyük ödülü İhsanoğlu alacak

Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi, 2 yılda bir verdiği KOYRE madalyasının son sahibinin İKÖ Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu açıkladı.

Prof. İhsanoğlu, bilim tarihi alanındaki sıra dışı ve çığır açan çalışmalar yaparak bu alana büyük hizmetler veren bilim adamlarına, Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi üyeleri arasında yapılan oylama ile verilen KOYRE madalyasına, 1999 yılında alan Ordinaryus Profesör Aydın Sayılı'nın ardından kabul edilen ikinci Türk olma unvanını taşıyacak.

Ödüle, uzun yıllardan beri dünya çapında yapmış olduğu araştırmalar ve eserleri sonucunda layık görülen Prof. İhsanoğlu'nun, 25 yıldan bu yana süren Osmanlı bilim tarihi üzerine geniş bir bilim kurulu ile hazırlamakta olduğu 15 ciltlik çalışması da bulunuyor.

1927 yılında kurulan, merkezi Paris'teki Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi, KOYRE Madalyasını 1968 yılından bu yana iki yılda bir veriyor. Adını bilimsel düşünce tarihçisi Alexander KOYRE'den alan madalyanın ilk sahibi Isaac Newton'un bilimsel çalışmalarını derleyerek gün ışığına çıkaran Derek Thomas Whiteside, son sahibi ise Guy Beaujouan.

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Koyre Madalyasını 12 Aralık Cuma akşamı 18.00'de yapılacak bir törenle alacak ve ardından onuruna bir resepsiyon verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı