"Elazığ'ın çehresi 4 yılda değişti"

"Elazığ'ın çehresi 4 yılda değişti"

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, insan eksenli hizmetlerle, modern şehirciliğin temelini attıklarını söyledi. Süleymanoğlu, yaptıkları çevre ve meydan düzenlemeleriyle Elazığ'ın çehresini 4 yılda değiştirdiklerini ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 4 yıldır sürdürdükleri insan eksenli hizmetlerle, modern şehirciliğin temelini attıklarını söyledi.

Elazığlıların mutluluğunu sağlamak amacıyla belediyeyi her alanda atağa geçirdiklerini belirten başkan Selmanoğlu, 'Bulvarlar, asfaltlanmış yollar, çevre, kaldırım ve tretuvar düzenlemeleri, şirin sokaklarla altyapıda yepyeni bir sayfa açtık. Park ve Bahçelerle Elazığımızı modern ve güzel bir görünüme kavuşturduk. Malatya ve Diyarbakır yolu başta olmak üzere mahallelerimize 45 park yaptık' dedi.

YAŞANABİLİR ŞEHİR TEMİZLİKLE BAŞLADI

Temizlik bilincini eğitim kurumlarından başlamak üzere tüm şehirde yaygınlaştırdıklarını söyleyen Başkan Selmanoğlu, ' Geri Dönüşüm Projesi, Atık Su Arıtma Tesisi Revizyon Projesiyle insana ve çevreye olan duyarlılığımızı otaya koyduk. AB Fonları'yla yılların kangren haline gelen ve büyük bir çevre katliamına sebebiyet veren Atık Su Arıtma Tesisi Revizyon Projesi başlattık. Sadece bu projemiz bile gelecek nesillere bırakacağımız çevresel miras açısından tarihi bir hizmettir. Yine AB Fonlarından edindiğimiz kaynaklarla Katı Atık Geri Dönüşüm Projesi ile Dezavantajlı Gruplar Mesleki Eğitim ve İstihdam merkezi Projelerimize start verdik.' şeklinde konuştu.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA BARINMA EVİ

Başkan Selmanoğlu, kimsesiz çocukları topluma kazandırmak için barınma evi planladıklarını belirterek, "Özellikle dışarıda kalan çocuklarımız veya herhangi bir şekilde uyuşturucu ve madde bağımlılarını topluma kazandırmak için bir çalışma içerisindeyiz. Bunlar bizim yavrularımız. Özellikle aile parçalanmasından meydana gelen sorunlar nedeni ile sokakta kalan evlatlarımıza çok güzel ve modern bir tesis yapacağız. Psikolog desteğinin sağlandığı, hizmete yeni sunduğumuz Huzur Evinde olan beş yıldızlı konforu sunan modern bir bina inşa edeceğiz. İnşa edeceğimiz yeni tesiste 30 -40 gencimiz yararlanacak" dedi.

ELAZIĞ'IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Yaptıkları çevre ve meydan düzenlemeleriyle Elazığ'ın çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Başkan Selmanoğlu, '

Malatya Yolu, Diyarbakır Çevre Yolu, Öğretmenevi önü meydan düzenlemesi, Şehit İlhanlar Caddesi, Vali Fahri Bey Caddesi çevre düzenlemeleriyle, dev bulvarlarıyla, Doğu ve Güneydoğunun en modern Huzureviyle, hemen her mahallemizde inşa ettiğimiz park ve peyzaj düzenlemeleriyle, çocuk oyun parklarıyla, yoksul insanlarımıza sağladığımız sosyal yardımlarımızla, Kültür ve Sanat Şenlikleriyle, teknolojik gelişmeleri devreye koyan "e belediyecilik" hizmetleriyle, muhtar evleri, kaldırım, tretuvar ve renkli parke döşemeleriyle, düzenli ve depreme dayanıklı bir şehir oluşturmak için gerçekleştirilen imar çalışmalarıyla, insanımızı tatlı suya doyuran sebil çeşmeleriyle, değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşattığımız yayınlarımız ve daha sayamadığımız birçok hizmetlerimizle Elazığ'ı, Doğu Anadolu'nun "Cazibe Merkezi" haline getirdik' şeklinde konuştu.

BELEDİYE FAKİR FUKARAYI UNUTMADI

Sosyal Belediyecilik kapsamında kültürel faaliyetler yürüttüklerini belirten Selmanoğlu, 'Özellikle 1.ve 2. Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında yüzlerce fakir aile çocuğumuzu sünnet ettirdik. Yine onlarca gencin de nikâhlarını kıydık. Festivalin neden yapılmadığına gelince; mevcut hali ile düzenlenen bu etkinliklerin Belediyemiz bütçesine artı bir masraf sağladığı için Belediye Encümenimizden alınan karar gereği sonlandırdık. Her yıl binlerce ailenin yakacak ve kuru gıda ihtiyacını karşıladık. Rahmet sofrası iftar çadırlarımız büyük bir ilgi gördü. Bu çadırları zenginle fakir arasında bir hayır köprüsü olarak düşünüyoruz. Ama Belediyemizin Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri hala devam etmektedir. Özellikle Elazığımızın musikisini ulusal arenaya taşımak için çalışmalar yürütüyoruz' dedi.

HUZUREVİ GURUR KAYNAĞI

Başkan Selmanoğlu, 'Bir yıl öncesine kadar kullanmakta olduğumuz Düşkünler Yurdu yaklaşık 40 yıldan beri bu şehre hizmet vermiş, birçok sahipsiz ve kimsesizlere sahiplik etmiş bir mekândı. Son yıllarda fiziki şartları oldukça iyileştirilse de yapısı itibarıyla artan ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti. Bu ihtiyacı görerek yeni bir huzurevi yapma noktasında çalışmalara başladık. Karakaya ailesinin de katkılarıyla yeni, modern ve sosyal üniteleri bol olan bir huzurevi yaparak hizmete sunduk. Bu binamız bölgede bir ilk olma özelliğiyle gurur kaynağımız oldu.' şeklinde konuştu.

ELAZIĞ YEŞİLLE BULUŞTU

Selmanoğlu: 'Bütün mahallelerimizde birden çok park inşa ettik. Sevgili yavrularımız için oyun grupları inşa ettik. Elazığ bizim dönemimizde hiç görmediği kadar yeşil alan ile tanıştı. Ağaç ve süs bitkisi dikiminde rekor seviyelere ulaştık. Hadisi Şerifte yer aldığı gibi "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde olan fidanı dikiniz" düsturundan hareket ederek her türden ağacın dikimini gerçekleştirdik. Bu yıl ki hedefimiz 100 bin ağaçtır. 2004-2008 yılları arasında hizmete sunulan 80 adet park ile her mahallemiz çocukların güven içerisinde ve sağlıklı ortamlarda oyun oynayabileceği, her yaştan insanımızın da yürüyüp spor yapacağı alanları oluşturduk.' dedi.

HİZMET "MUHTAR OFİSLERİ'NDE BAŞLIYOR

Süleyman Selmanoğlu: 'Sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda hizmet veren muhtar evlerimizin olduğunu tespit ettiğimiz anda, modern görünümlü, her türlü sosyal hizmeti karşılayacak olan "Muhtar Ofisleri" inşa etmeyi kendimize görev addettik. Halkımızın daha rahat bir ortamda hizmet alabilmesi için söz verdiğimiz Muhtar Ofisleri projesi; Fevzi Çakmak, Rüstempaşa, Cumhuriyet, Sanayi, Rızaiye, Sürsürü, Yeni Mahalle'de hayata geçirerek, hizmet vermeye başlamıştır.' şeklinde konuştu.

4 yılda 64 esere imza atan Elazığ

Belediyesi'nin eserlerinden bazıları

Sosyal Belediyecilik. (Festival, Aşure Günü, Gıda ve Yakacak Yardımları)

Mezarlıklar Projesi (Asri ve Harput mezarlıklarına asfaltlama, su ve ağaçlandırma)

Mesire Yolu Koşu Parkuru

Yeni Malatya Mulvarı 1 etap vizyon proje

Kapalı Semt Pazarı (Perşembe pazarı)

Elazığ Kitaplığı Projesi: ( Harput'tan Hazar'a Elazığlı Şairler, Elazığ Şehitleri, Çaydaçıra, Süt Kalesi adlı kitapların basımı)

Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları organizasyonlarına destek

Harput'un İhyası

İftar çadırları

Sünnet şölenleri

Toplu nikâh törenleri

"Elazığ Okuyor" kampanyasına 12 bin kitapla destek

80 adet Yeni ve Modern Parklar

Türk dünyasının en büyük yazarlarından Cengiz Aytmatov'un isminin bir parkta sonsuza kadar yaşatılması.

Elazığ spora önemli destekler

Yeni Şafak - Veysel Erdoğan