Ebediyete Uğurlandılar

Ebediyete Uğurlandılar

Rize Gündoğdu'da meydana gelen sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenler bugün toprağa veriliyor.

Gündoğdu beldesi Hamidiye Mahallesi'ndeki evlerinde hayatını kaybeden aynı aileden Münevver, Muhammet, Akif, Vildan, Meliha ve Ahmet Kopuz'un cenazeleri Çayeli ilçesindeki Merkez eski Camii'ne getirilerek, öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı.



Cenaze namazına Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Cenaze namazı sonrasında Vildan, Muhammet ve Meliha Kopuz'un cenazeleri ilçeye bağlı Madenli köyünde toprağa verilirken, Akif, Münevver ve Ahmet Kopuz ise Gündoğdu beldesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Heyelan sonucu toprak altında kalan evlerinde birbirlerine sarılı halde hayatlarını kaybeden Sonay ve Serdar Pehlivan çifti ise, Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Heyelandan bir gün önce anneannelerine ve babaannelerine gönderilen ve bu nedenle hayatta kalan çiftin Ümran ve Kayra isimli çocuklarının ise hala olayın şaşkınlığını yaşadıkları gözlendi. Sonay Pehlivan'ın da çocukları ile gitmeyi düşündüğü ancak eşini yalnız bırakmamak için gitmediği öğrenildi.

Selde hayatını kaybeden Servan Taşkıran'ın cenazesi beldeye bağlı Veliköy'de öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verilirken, Osman Kutay ve Fazile Efil'in cenazeleri Gündoğdu beldesinde ikindi namazı sonrasında toprağa verilecek. Adıyaman'dan Rize'ye yarıcılık yapmaya gelen ve selde hayatını kaybeden Tahir Akat'ın cenazesi ise memleketi Adıyaman'a gönderilecek.

Etiketler :