Düzce'de 300 işçi eylem yaptı

Düzce'de 300 işçi eylem yaptı

Düzce Belediyesi'nin hizmet alımı yaptığı 4 ayrı taşeron firmada çalışan toplam 300 işçi eylem yaptı. Belediye binası önünde oturma eylemi yapan işçilerin maaşlarının bir kısmı eylem sonucu ödendi.

Edinilen bilgilere göre, Düzce Belediyesi'nin Park Bahçeler Temizlik işleri Fen işleri ve Sağlık ilaçlama işlerini alan 4 ayrı firmada çalışan işçiler 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem düzenledi. Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki eski belediye binası önünde toplanan işçiler, toplu olarak yürüyüşe geçti. Sessiz bir şekilde yürüyerek Düzce Cedidiye Mahallesi'nde bulunan yeni belediye binası önüne gelen işçiler burada oturma eylemi yaptı. Paralarını alamadıklarını belirten işçiler, belediyenin kendilerine maaşlarını Çarşamba günü için yatırılacağını bildirdiğini ama 3 gün geçmesine rağmen henüz paraların yatmadığını söyledi. İşçilerin oturma eylemi esnasında belediyeye hizmet veren taşeron firma sahiplerinden Kenan Kibar çalıştırdığı işçilerin paralarını Belediye Başkanının kendilerine ödediği yönündeki açıklamasının doğru olmadığını belitti. Kenan Kibar, "Belediye Başkanı çıkıp işçilerin paralarının firmalara ödendiğini söylüyor. Bu doğru değil. Bize para ödenmedi. Eğer ödedilerse hangi hesaba ne şekilde ödediler, bize belge göstersinler." şeklinde konuştu.


Belediye Başkanı ile görüşen firma yetkilisi Kenan Kibar işçilerine, belediyenin TOKİ konutlarında bulunan dairelerinin satışından gelecek olan para ile işçi paralarını Pazartesi günü ödeneceğini söylendiğini anlatırken, işçiler paralarını almadan eyleme son vermeyeceklerini ifade etti.

Yapılan görüşmelerin ardından bir kısım işçi maaşlarının firma hesaplarına aktarıldığı öğrenildi. İşçilerin bir kısmı firma yetkilisinden, maaşların birkaç saat sonra hesaplarına geçeceği yönündeki sözü aldıktan sonra beklemeye başladı.


ÖYMEN'DEN DESTEK


Düzce'de Yerel yayın yapan bir TV'nin programına katılmak üzere Düzce'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen, partisinin Düzce il teşkilatı Başkanı Zekeriya Tozan ve Belediye Başkan Adayı Evren Kuşçuoğlu ile birlikte işçilere destek vermek amacıyla belediye binası önüne geldi.

İşçilerle bir süre sohbet eden Öymen, "Bizim geleceğimizi duyunca mı paraları ödediler?" diye konuştu. Öymen, işçilerin sorunlarını dinledi ve her zaman kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

 

(CİHAN)