Dünyanın en çok oynanan bilgisayar oyunları
Gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayarların ilk çıktığı günden beri gelişimini onunla birlikte sürdürmeye devam eden bir alan daha var: Bilgisayar oyunları.
Gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayarların ilk çıktığı günden beri gelişimini onunla birlikte sürdürmeye devam eden bir alan daha var: Bilgisayar oyunları.
Bilgisayarlar icat edildiği ilk günden bugüne her türlü iş ve işlemi gerçekleştirmek için kullanılıyor. İlk çıktığı günlerde bilgisayar oyunları oynamak kötü bir şey olarak görülüyor ve bu oyunları oynayanlar da tabiri caizse serseri olarak nitelendiriliyordu. Belki de hepimiz çocukluğumuzda internet kafede oyun kaçamağı yaptığımız için annelerimizden terlik yemişizdir.
Ancak artık devir değişti. Bilgisayar oyunları tüm dünyada o kadar gelişti ve o kadar çok meraklısı var ki bu oyunlar, spor olarak adlandırılmaya başlandı. Hatta pek çok ülkede büyük bir pazar haline geldi. Hatırı sayılır mecralarda yapılan ekonomi yorumları e – spor pazarının gün geçtikçe daha da büyüyeceğini ve gelişeceğini ifade ediyorlar.
Çocukluğumuzda bugünleri hayal bile edemezdik belki ama profesyonel olarak tek işi bilgisayar oyunu oynamak olan kişiler var ve bu kişiler oyun oynayarak hayatlarını kazanıyor. Teknolojinin yarattığı sektörlerden biri de oyun sektörü oldu. Günümüzün çocuklarının belki de en çok etkilendiği ve olmak istediği yeni çağ mesleklerinden biri de gamer’lık yani oyunculuk.
Biz de bu popüler mecranın en çok oynanan oyunlarının hangileri olduğunu belirtmek istedik. Hadi daha fazla sizi sabırsızlandırmadan başlayalım.
League of Legends
Dünyanın en çok oynanan oyunu pek çoğunuzun tahmin ettiği üzere League of Legends (LoL).
League of Legends, 2009 yılında World of Warcraft oyununun çok sevilen bir haritasının ayrı bir oyuna çevrilmesi sonucu geliştirilmiştir.
İki ayrı takımın farklı özelliklere sahip kahramanları ile birbirlerine karşı üstünlük kurmaları üzerine kurulu bir oyun olan LoL, her geçen gün daha fazla oyuncunun ilgisini farklı modlarıyla çekmeye devam ediyor.
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
Rainbow 6 Siege oyunu Ubisoft firması tarafından geliştirilmiştir. Mazisi oldukça eski bir oyun olan Rainbow 6, FPS yani birinci kişinin gözünden oynanan bir silah çatışma oyunudur.
İlk versiyonu 1998 yılında piyasaya sürülen bir oyun olan Rainbow 6’in Siege oyunu ise 2014 yılında piyasaya sürülmüş bir oyundur. Farklı modlarla oynanabilen bir oyun olan Rainbow 6 Siege oyunu, tüm dünyada muazzam bir ilgi görmeyi başarmış ve en çok oynanan oyunlardan biri olmuştur.
Valorant
Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri de LoL oyununun geliştirici Riot Games tarafından geliştirilen ve oyun tarzı ile Counter Strike: Global Offensive ve Overwatch’a benzerliğiyle dikkatleri çeken Valorant oyunudur.
Pek çok farklı özelliğe sahip kahramanlar arasından dilediğini seçen oyunculardan oluşan 5’er kişilik iki takımın karşı karşıya geldiğive bu takımlardan birinin savunma birinin saldırı yaparak oyunu kazanmaya çalıştığı ve 25 tur üzerinden oynanarak bu turların 13’ünü kazananın mücadeleyi bitirdiği Valorant, kısa sürede tüm dünyada en çok oynanan oyunlardan 3’üncüsü olmayı başardı.
Minecraft
Dünyanın en çok oynanan oyunlarından dördüncüsü ise açık dünya oyunları kavramını farklı bir boyuta taşıyan Minecraft oyunudur. Minecraft oyununun grafikleri günümüz dünyasından biraz uzaktaymış gibi görünse de oyunun oyunculara sunduğu sınırsız hayal gücüyle tasarım yapma ve kendi dünyasını kurma seçenekleri Minecraft’ı zirveye taşımaya yetmiştir.
Markus “Notch” Persson tarafından geliştirilen bir oyun olan Minecraft, yine Notch’un kurduğu Mojang Games şirketi aracılığıyla piyasaya sürülmüş bir oyundur. Oyunun gördüğü büyük ilgi nedeniyle Mojang Games Microsoft tarafından satın alınmıştır.
Hyper Scape
Dünyanın en çok oynanan oyunları listemizin son elemanıysa Battle Royale türündeki bir oyun olan Hyper Scape oyunudur. Ubisoft tarafından geliştirilen Hyper Scape, yakın gelecekte geçen bir oyun.
99 oyuncu ile birlikte bir haritada sürdürülen oyunda teknolojinin sınırları sonuna kadar kullanılmış durumda. Oyundaki amaç, ya en sona kalan oyuncu olmak ya da oyunun belli dönemlerinde haritada çıkan tacı 45 saniye boyunca elinizde tutmak her iki şekilde de oyundan galip olarak ayrılabilmek mümkün.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.