Düm tek tek ile iftar açtıracaklar

Düm tek tek ile iftar açtıracaklar

Amasya'da kent sakinlerinin geçmişi 150 yıl öncesine dayanan gelenekle belediye bandosunun çaldığı günün popüler parçaları eşliğinde iftar açma geleneği bu yıl da devam edecek.


Zamanın İl Mutasarrıfı Ziya Paşa'nın, 1860'lı yıllarda bir ramazan günü Amasya Kalesi'nde davul zurna çaldırmasıyla başladığı belirtilen gelenek, uzun yıllardan bugüne belediye bandosunun konserleriyle sürdürülüyor.

Kente hakim Amasya Kalesi'nde iftardan yaklaşık bir saat önce başlayacak konserlerde, Şef Cemal Aylak'ın yönettiği 9 kişilik bando ekibi, yılın popüler şarkıları ile Amasyalıları iftara hazırlayacak.

Amasya yöresine özgü parçaların icra edildiği konserlerde, zaman zaman istekler doğrultusunda da yılın popüler parçalarına da yer verilecek.

GELENEK DEVAM ETTİRİLİYOR

Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ramazan geleneğinin devam etmesi için belediye olarak her türlü desteği sürdürdüklerini belirtti.

Geleneğin kent sakinlerinin yanı sıra kent dışından gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından da ilgi gördüğünü belirten Özdemir, amaçlarının geleneği uzun yıllar yaşatmak olduğunu dile getirdi.

Bando şefi Cemal Aylak de ekibi ile gelenekselleşmiş bir uygulamayı devam ettirdikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Amasya Kalesi'nin bulunduğu Harşena Dağı'na tırmanırken patika ve sarp kayalıklardan geçtiklerini kaydeden Aylak, sahur ve iftar vaktinden yaklaşık 1 saat önce kalede yerlerini alacaklarını söyledi.

DÜM TEK TEK VE KOLBASTI FAVORİ PARÇALAR

Bu yıl Türkiye'yi Eurovision da temsil eden Hadise'nin seslendirdiği ''Düm Tek Tek'' ve son dönemin popüler oyunu ''Kolbastı''nın müziğinin favorileri olduğunu ifade eden Aylak, ''bize ulaşan Amasyalıların isteklerini de yerine getireceğiz'' dedi.

Bandoda trampet çalan Mehmet Seyit Bolat ise ramazan ayı denince Amasya'da bando geleneğinin akla geldiğini belirtirken, kent sakinleri de bando geleneğinin sürdürülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Etiketler: zamanın il mutasarrıfı ziya paşa amasya iftar saatinde belediye bando takımı iftar açma gelenek dümtektek kolbastı şef cemal aylak