DTP'ye bir uyarıda Mardin'den

DTP'ye bir uyarıda Mardin'den

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının ardından Mardin'den de sağduyu çağrısı geldi

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının ardından Mardin'den de sağduyu çağrısı geldi. Farklı görüşlere mensup 22 STK, demokratikleşme sürecine destek amacıyla bir araya geldi. Ortak açıklama yapan sivil toplum temsilcileri, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) geri adım atmadan açılımı aynı kararlılıkla sürdürmelidir. Demokratik Toplum Partisi (DTP) de çözüme ulaşılması noktasında sağduyulu bir şekilde hareket edip çözüm yönünde risk almalıdır." dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen sivil toplum örgütü başkanları, hem hükümete hem de DTP'ye çağrıda bulundu.

22 dernek adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, herkesi sürece destek vermeye çağırdı.

Tutaşı, "Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde 86 yıl önce gösterilen sağduyu ve birlikteliğin aynı kararlılıkla devam ettirilmesi için atılan adımların kesintiye uğramaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Yüzyıllardan beri farklı din, dil ve ırkların Mardin'de hoşgörü ve barış içinde yaşadığını hatırlatan Tutaşı, bu birlikteliğin bütün Türkiye'ye örnek olmasını diledi.

Bütün siyasi partilerin sorunun çözümüne katkı sağlamasını isteyen Tutaşı, yapılan bir takım fevri hareketlerin bu süreci sekteye uğratmaması gerektiğini vurguladı.

Tutaşı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "DTP çözüme ulaşılması noktasında sağduyulu bir şekilde hareket edip çözüm yönünde risk almalıdır. Aynı şekilde CHP ve MHP'nin de sorunları görmemezlikten gelip siyasi bir fırsat olarak değerlendirilmemesi gerekir. Halkı ayrıştırıcı ve tahrik edici bir siyaset izlenmemelidir. AK Parti'nin açılımla ilgili söylemlerini geri adım atmadan aynı kararlılıkla sürdürmesini istiyoruz. Yıllardır süre gelen sorunların bir günde çözülemeyeceğini farkındayız. Ancak hızlı bir şekilde ve kararlılıkla bu demokratikleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın bütün siyasi otoriteleri bir çatı altında toplayıp sorunun çözümünde sağduyulu davranmalarını sağlamasını istiyoruz."

Etiketler :