DTP otobüsü şarampole uçtu

DTP otobüsü şarampole uçtu

DTP otobüsü şarampole uçtu; 2 ölü, 25 yaralı

Van'da DTP tarafından düzenlenen barış mitingine katıldıktan sonra Hakkari'ye dönen DTP'lileri taşıyan otobüs, Van-Başkale Karayolu'nda şarampole devrildi. Kazada, 2 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Van'da düzenlediği barış mitinginin ardından Hakkari'ye dönen partilileri taşıyan Ferhat Baltacı yönetimindeki 30 YD 090 plakalı otobüs, Van-Başkale Karayolu Güzeldere mevkiinde virajı alamayarak şarampole devrildi.

Kazada ağır yaralanan Gül Duran (41) kaldırıldığı Başkale Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kimliği belirlenemeyen bir yolcu da kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan 25 kişiden 12'si Başkale'de diğer 13'ü ambulans ve yoldan geçen minibüslerle Van'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazadan sonra yaralı yakınları ve DTP'liler hastanelere akın etti. Yaralıların tedavi edildiği Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer ile Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaralıların durumu ile ilgili bilgi aldı.

Milletvekili Üçer, kazada 25 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını belirterek, durumu ağır olan yaralıların olduğunu; temennilerinin ölü sayısının artmaması olduğunu söyledi.

 

habervaktim