Doğan'dan muhabire uygunsuz teklif

Doğan'dan muhabire uygunsuz teklif

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan D. Yalçındağ, Capital Dergisi'nin ödül gecesini takip eden Haber 7 Editörü'ne yaptığı uygunsuz teklifle şaşırttı.

Capital Dergisinin; insan kaynakları şirketi  Adecco’nun ana sponsorluğu, Katar Havayolları ve T-System’in yan sponsorluğunda 11.’sini düzenlediği Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2010 Araştırması ödül töreni dün gece İstanbul Ritz Carlton Otel’de yapıldı.

Ödül töreninde ev sahipliğini Doğan Grubu ve o grup bünyesindeki Capital dergisi idi. Ödül alan şirketler arasında Doğan Grubu’na reklam vermeyen tek bir şirket yoktu… Tören daha çok Capital’in PR çalışması izlenimi verdi.

Akşam 7:30’da başlayan program üç bölümden oluşuyordu. Birinci bölümde keman ve piyano eşliğinde karşılama ve kokteyl vardı. Yemekte sanatçı Bendeniz sürpriz konser verdi. Son bölümde de ödül sahiplerine plaketleri verildi.

Geceyi takip eden Haber 7 Ekonomi Editörü Hakan Göksel ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ arasında çok ilginç bir diyalog yaşandı.

Basının çok fazla ilgi göstermediği geceyi DHA ve Bloomberg HT kameralarıyla takip ederken Haber 7 adına Ekonomi Editörümüz Hakan Göksel törendeydi. Arkadaşımız, fotoğraf çekimi esnasında Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın kendisini çağırarak, “Bu çantayı vestiyere götürürsen fotoğraf çekmene izin veririm” dediğini söyledi.

"ÇANTAMI VESTİYERE GÖTÜR, FOTOĞRAFIMI ÇEK"

Doğan’a bu teklifi üzerine cevap dahi vermeyerek, fotoğraf çekimine son veren Haber 7 Editörü Göksel, “şoke oldum” dediği olayın önce ve sonrasını şöyle anlattı:

“Salonda benim dışımda sadece Capital dergisinin foto muhabirleri vardı. Toplantıya Doğan’ın haber ajansı ve Bloomberg dışında da kamera gelmemişti.  Basının ilgisi de azdı. Piyano ve keman dinletisinin yapıldığı yerde kokteyle gelen konukları gözlüyordum. Salon konuklarla dolmaya başlamıştı.

Doğan Grubu yöneticilerinden ve Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yakup Yılmaz salona gelen ilk isim oldu. Ondan kısa bir süre sonra Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ geldi. Kendi aralarında sohbete koyulmuşlardı.

Arzuhan Doğan Yalçındağ kendilerini konuşurken izlediğimi ve fotoğraf çekmeye hazırlandığımı gördü. Önünde duran eşi Mehmet Ali Yalçındağ ve Yılmaz’a fotoğraf çekileceğini işaret etti. Diğerleri de yönünü bana doğru döndüler.

Tam kareyi sabitlemek üzereydim ki, Arzuhan Doğan Yalçındağ işaret parmağıyla ‘gel gel’ işareti yaparak beni yanına çağırdı. Kendisine yaklaştım ve söylediklerini duyunca şok oldum.

Arzuhan Hanım elindeki çantasını göstererek, ’bu çantayı vestiyere götürürsen fotoğraf çekmene izin veririm’ dedi. Çok şaşırdım. Sözlerine bir anlam veremedim. Yalçındağ’ın yüzüne alaycı biçimde baktım ve  gülerek geri geri giderek aradaki mesafeyi açtım.”

GERÇEKLEŞMEYİNCE YÜZÜ ASILDI

Bu tepkisinin ardından Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın yüzününün asıldığını ve bu durumun o esnada fotoğraf çekmeye devam eden Capital dergisinin muhabirlerinin de dikkatini çektiğini belirten Hakan Göksel, “Fotoğraf çekmediğimi görünce ne olduğunu sordular. Ben de olayı anlattım ve fotoğraf çekmemelerini söyledim.  Sorusuna cevap alamayan Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın biraz yüzü asıldı. Gece boyunca da eski neşesi yoktu. Fotoğraf çekmeyip gitmek verilecek en doğru tepki idi fakat bu haber için fotoğraf şarttı” dedi.

Haber7.com 

Etiketler :