Diyarbakır'da kanlı senaryo planı
Diyarbakır'da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri iddiasıyla mahkemece sorgulanan 13 kişiden 11'i tutuklandı
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, ÖZel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından ifadeleri alındıktan sonra İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 13 kişinin sorgusu tamamlandı.
Yaklaşık 4,5 saat süren sorgulamanın ardından eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç ve Yusuf Ziya Arpacık'ın, "örgüt yöneticisi olmak", Orhun Daştan, Alişan Öztürk, Murat Ali Kılıçarslan, Erhan Kurumlu, Hakan Uğur, Murat Alperen, Arif Mergen, Gökhan Aygün ve Ümit İlkay Levent'in de "örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Tibet Yücetürk ve Levent Akça ise serbest bırakıldı.
Adliyeye çıkarılan 17 kişiden, avukat Mehmet Taşdelen'in de aralarında bulunduğu 4'ü, savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.
Provokasyondan aldılar, kasetlerle Ergenekon'u sordular!
Diyarbakır'da düzenlenecek MHP mitingini provoke edecekleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi. Emniyete ait 3 minibüsle adliyeye ulaştırılan şüpheliler, polis nezaretinde binaya alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilere MHP'li 10 yöneticinin istifasına neden olan ve internette yayınlanan kasetlerle ilgili soruların sorulduğu öğrenildi. Şüphelilerden avukat Mehmet Taşdelen. İle İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Erdem Karakoç'un 'internette yayınlanan ve MHP'li 10 yöneticinin istifası ile sonuçlanan özel görüntülerle ilgili yapılan konuşmanın teknik takibe takıldığı öne sürüldü. Emniyette bu konuşmaya ilişkin şüphelilere sorular sorulduğu öğrenildi.
'Konuşmalar bizim yorumlarımız'
Edinilen bilgiye göre, "Bazı MHP'li yöneticilerle ilgili yayınlanan kasetlerle ilgili telefon konuşmalarınız var. Kaset olaylarıyla ilgili ne biliyorsunuz?" sorusu yöneltilen şüpheli Erdem Karakoç, "Avukat Mehmet Taşdelen ile yaptığımız konuşmalar tamamen bizim yorumlarımızdır. Herhangi bir bilgiye dayalı değil. Kasetler yayınlanmadın önce böyle bir kasetlerin olup olmadığı hakkında da bilgimiz yok" cevabını verdi.
'Omzu kalabalıklar' kim?
Karakoç, "Konuşmalarda 'omzu kalabalıklar' diye bahsediyorsunuz. Kim bunlar?" sorusunu ise "Askerleri kastediyorum. Ancak bunların hepsi bizim yorumlarımızdı" diye yanıtladı. Zanlılara MHP'deki kaset skandalının yanı sıra Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorular sorulduğu da öğrenildi. Savcılık ve emniyet sorgusunda şüphelilere Ergenekon terör örgütü yapılanması hakkında bilgilerinin olup olmadığı, Ergenekon davasında yargılanan sanıklardan kimleri tanıdıkları ve Ergenekon sanıklarından Veli Küçük ve Muzaffer Tekin ile irtibatları olup olmadığı şeklinde sorular yöneltildiği de kaydedildi. Şüphelilerin Ergenekon sanıkları ile herhangi bir irtibatlarının olmadığını ifade ettikleri öğrenildi.
O sarı Connect polisin
MHP yönetiminin, Genel Merkez önünde beklediğini tespit ettiği ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu iki şüpheli araçtan "06 LNP 34" plakalı olan sarı renkli Ford Connect marka aracın polis tarafından kullanıldığı tespit edildi. MHP Avukatı Hamit Kocabey, konuya ilişkin Vatan'a yaptığı açıklamada, "Biz başından beri o aracın zaten emniyete ait olduğunu biliyorduk. Ama bizim bilmemiz önemli değil. Önemli olan savcılığın da bunu tespit etmesi. Şimdi polisin ifadesi alınacak ve soruşturma açılacak. Ne amaçla orada bekliyorlardı ortaya çıkacak" dedi. Kocabey Mayıs ayında, MHP önünde beklerken tespit edilen ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi de takipte oldukları anlaşılan siyah ve sarı renkli araçların uzun süredir bölgede olduklarına ilişkin ellerinde görüntü olduğunu ifade etmiş, AK Parti'ye yakın gazetelerde "sarı renkli" aracın Emniyet oto hırsızlık şubesine ait olduğu yönünde haber çıktığına dikkat çekmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.