Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali

Diyarbakır'da düzenlenen ''8. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'' programı açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ı, Orta Doğu coğrafyasının kültür, sanat, ticaret ve turizm merkezi yapma konusunda vizyon belirlediklerini söyledi.

Yürüttükleri çalışmalarla Diyarbakır'ın kültür ve sanatın marka şehrine dönüştüğünü belirten Baydemir, ''İstanbul, İzmir, Tiflis, Atina, Van, Kobani, Duhok, Süleymaniye'den kültür ve sanat alanında kim varsa, yüzünü Diyarbakır'a çevirmiştir. Festivalde Diyarbakır halkıyla buluşmak bir ayrıcalık haline dönüşmüştür'' dedi.

Bu yıl 27 Mayıs-1 Haziran arasında yapılacak festivali 17. yüzyılda yaşayan ''Mem û Zin''in yazarı Ahmedi Hani'ye adadıklarını ifade eden Baydemir, yazarla ilgili uluslararası sempozyum da düzenleyeceklerini bildirdi.

Festivalin inançlar buluşmasına da ev sahipliği yapacağını belirten Baydemir, şunları kaydetti:

''Buluşma sadece tartışma, panel şeklinde olmayacak. Örneğin Konya Mevlana Sema Grubu'nu da Mardin Kırklar Kilisesi Korosunu da ağırlayacağız. Festival yürüyüşümüz 28 Mayısta Urfakapı'dan Fransız Malabar Grubunun akrobat gösterisiyle başlayacak. Coğrafyamızda yaşayan Domlar, Rıbablar da ritmleriyle festivalimize renk katacak. Ayrıca ünlü müzisyen Aram Tigran'ı sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Herkes rengiyle, farkıyla güzeldir. Herkesi kendi rengiyle festivalimize katılmaya davet ediyoruz.''

Kaynak:Haber Kaynağı