Dışişleri Bakanı Fidan'dan Filistin'e destek mesajı

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Filistin'e destek mesajı

"Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz." ifadesini kullandı.

Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York'ta olduklarını hatırlattı.

Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmenin Türkiye'nin en temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Fidan, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına uluslararası toplumun vicdanına seslenildiğini ve Türkiye'nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

Fidan, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.