Dinleme skandalı sürüyor

Dinleme skandalı sürüyor

ZONGULDAK'ın, Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu'nun makam odasındaki lambada ses ve görüntü, elektrik kutusunda ise ses aktarıcı cihazlar bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine Hakim bilirkişi ile birlikte incelemelerde bulunurken,

Olay, dün sabah Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu'nun makam odasında temizlik yapan hizmetli Yılmaz Işık'ın, yönetim kurulu toplantı masasının çevresinde kesik kablolar ve tavandan dökülmüş tozlar görerek durumu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıktı. TSO yöneticileri, toplantı masasının üzerindeki aydınlatma lambasının muhafazasını sökerek yaptıkları incelemelerde, elektrik mekanizmasının içinde farklı bir cihaz tespit etti. Yöneticiler, ayrıca dış kapı kilidi ile Likoğlu'nun makam odası kapısının pervazının zorlandığını da belirledi. TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, `Yasa dışı dinleme ve ses kaydı yapıldığından' şüphelenerek durumu dilekçeyle Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Savcılığın, Ereğli Sulh Ceza Mahkemesi'ne havale ettiği olayla ilgili TSO binasına gelen Hakim Ali Girgin, bilirkişi tayin edilen elektronik uzmanı Şadi Özdemir'le birlikte incelemede bulundu. Şadi Özdemir yaptığı ilk incelemede, cihazın, kablosuz ses ve görüntü aktarıcı niteliği olduğunu, uzun mesafeli ses ve görüntü kaydına imkan tanıdığını belirledi. Işıklandırma muhafazasının makam masasına bakan yönünde açılmış küçük bir delik tespit eden Şadi Özdemir, bu şekilde görüntü kaydının alınmış olabileceğini ifade etti. Hakimin talimatıyla cihaz söküldü. Hakim Ali Girgin, Şadi Özdemir'den tespitlerini ayrıntılı rapor haline getirmesini istedi.

ELEKTRİK KUTUSUNDA DA SES CİHAZI

Hakim Girgin'in odadan ayrılmasının ardından, TSO yetkilileri ve TSO'nun avukatı Yakup Okumuşoğlu, binada başka dinleme cihazı olabileceği şüphesiyle yeni bir araştırma yaptı. Okumuşoğlu, makam odasındaki elektrik kutusunda ses aktarıcısı olduğu belirlenen bir cihaz daha buldu. Binada incelemelerini sürdüren bilirkişi Şadi Özdemir'e gösterilen cihaz, rapora eklenmek üzere yerinden söküldü.

TSO yetkilileri, söz konusu cihazların kimler tarafından yerleştirilmiş olabileceği hakkında bilgilerinin olmadığını, konunun savcılığa intikal ettiğini belirterek, "Uzmanlar, cihazların çok uzun mesafelerden dinleme ve kayıt yapılabilmesine olanak sağladığını belirttiler" dedi.

BİLGİSAYARI ÇALINMIŞTI

Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu'nun sac satışı yaptığı dükkanından da, 7 Haziran 2007 tarihinde hesaplarının kayıtlı olduğu bilgisayarın kasası çalınmıştı.

OĞLU KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Ahmet Likoğlu'nun cep telefonu bayiliği yapan oğlu 29 yaşındaki Muhammet Likoğlu, geçen 10 Temmuz'da döviz bürosu işleten amcası 51 yaşındaki Hüseyin Likoğlu'nu sokak ortasında kurşunlayarak öldürmüştü. Olayın ardından polise teslim olan Muhammet Likoğlu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı