Delilleri yok etmek istediler

Delilleri yok etmek istediler

Ümraniye Alemdağ ve Çevresinde Çaldıkları Otomobiller ile İçindeki Değerli Eşyaları Satarak Uyuşturucu Temin Eden 3 Kişilik Çete Jandarma Operasyonuyla Çökertildi.

Ümraniye Alemdağ ve çevresinde çaldıkları otomobiller ile içindeki değerli eşyaları satarak uyuşturucu temin eden 3 kişilik çete jandarma operasyonuyla çökertildi. Yakalanacaklarını anlayan çete üyelerinin çaldıkları otomobili ormanlık alanda yaktıkları, sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle ormanda yangın çıktığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Alemdağ ve Taşdelen'de son günlerde çok sayıda Kartal marka otomobilin çalındığını belirledi. Özel bir ekip kuran jandarma, yaptığı istihbarat sonucunda Müslüm K. ismine ulaştı. Nişantaşı Mahallesi'nde takibe alınan Müslüm K., gözaltına alındı. Daha sonra hırsızlık olaylarının 3 kişi tarafından yapıldığını belirleyen jandarma ekipleri, diğer zanlıları da yakalamak için operasyonlarını sıklaştırdı. Bu arada çetenin diğer üyeleri oldukları belirtilen Volkan S. (17) ve Ümit H. (17) ise suç ortaklarının yakalandığını öğrenince delilleri yok etmek için çaldıkları bir otomobili ormanlık alanda yaktı. Benzin dökerek yaktıkları otomobilde sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı. Şile Otobanı'nda geçen sürücülerin itfaiye ekiplerine haber vermeleri üzerine yangın kısa sürede söndürüldü. İki zanlı jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda; 2 adet Kartal marka otomobil, 1 adet tabanca, bir miktar esrar, hırsızlık için kullanılan malzemeler, otomobil teypleri ve çeşitli eşyalar ele geçirildi.

Çete üyelerinin uyuşturucu bağımlısı oldukları, çaldıkları malları satarak uyuşturucu temin ettikleri öğrenildi.

sondakika