Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. sıraya yükseldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 172 devlet liderinşn yer aldığı Twittyer’da takipçi sayısında 4. Sıraya kadar geldi.
Twitter'ın uluslararası kamu diplomasisi ve farklı kesimlere uzanmaktaki önemi bazen hafife alınabilir. Ancak kuruluşunun 9'uncu yılında site dünya liderleri tarafından o kadar geniş kabul gördü ki seslerini duyurmak için birçok lider burayı kullanmaya başladı.
Kamu iletişim firması Burson-Marstellertarafından Salı günü açıklanan bir rapora göre Birleşmiş Milletler üyelerinin yüzde 86'sı Twitter'da yer alıyor. Ayrıca 172 devlet lideri ve 4 bin 100'den fazla büyükelçilik ve elçiler de Twitter'da.
Rapora göre ilk başkanlık seçiminde Twitter'ın çok faydasını gören ABD Başkanı Barack Obama hala dünyanın en çok takip edilen lideri. Papa Francis ikinci sırada gelirken, 3. sırada Hindistan Başbakanı Narendra Modi yer alıyor.
ERDOĞAN 4. SIRADA
Dördüncü sırada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon 300 bine yakın takipçisiyle yer alarak Beyaz Saray'ın önünde bulunuyor.
Fakat bütün dünya liderleri burada bulunmuyor. Örneğin Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un siteye katılmayı reddedenler arasında. Ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel de platforma katılmayı reddedenler arasında. Çin ise Twitter'da var olmayan tek G-20 ülkesi.
Dünya liderleri arasında Twitter'da en yaygın dil İngilizce olurken, en çok tweet atılan dil ise İspanyolca oldu. Öyle ki Twitter'da en aktif 3 dünya lideri İspanyolca konuşan ülkelerden: Meksika Başkanı, Venezuela Başkanı ve Meksika Başbakanı.
Dünya liderlerinin Twitter'ı kucaklaması her zaman için şeffaflığı artırmıyor. Bazen platform sırf propaganda aracı olarak da kullanılabiliyor. Sıradan Twitter kullanıcıları için sitenin en büyük özelliği diğer kullanıcılarla iletişim kurabilmek ama dünya liderleri bunu nadiren yapıyor. Onlar için Twitter genellikle siyasi mesajlarını yayabilmek için kullanılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.