Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz. Cumhur İttifakı bir altılı masa değildir." dedi.

Erdoğan, "Devlet Bey'in açıklaması devlet adamı yaklaşımıyla, sakin, bir tartışmaya fırsat vermeden yapılmıştır. Konuyu bu şekilde kapatmış olması gayet isabetlidir." diye konuştu.

Özgür Özel görüşmesine ilişkin Erdoğan, şunları söyledi:

"İki gün sonra ortaya maalesef arzu etmediğimiz bir yaklaşım çıkınca bu durum da bizi üzmedi değil.

Eğer bu iadeiziyaretimizi CHP'nin başındaki arkadaş hazmedebilseydi, bu tür bir açıklamayı yapmaya gerek duymazdı.

İadeiziyaretle siyasete yumuşama getirelim dedik ama bundan anlamayanlar İstanbul'da basın toplantısı yaptı ve belli ki birilerinin etkisi altında kaldılar."

"İnsanlığın karşı karşıya olduğu Filistin sınavından geçmek için daha çok ülkenin bence İsrail'e cesurca 'dur' demesi ve barışın yanında yer alması gerekir." diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"BM Güvenlik Konseyi üyelerinin Filistin'i devlet olarak tanıması bölgede iklimi değiştirebilir.

(İsrail'e baskılar) Artık şundan herkes emin ki bu kervan böyle yürümez. İnşallah Amerika'da yaklaşan son seçimlerle birlikte hava daha farklı gelişebilir.

Sayın Biden'dan bu planın seçim yatırımı değil, Filistin'deki katliamları sonlandırmak için atılmış adım olduğunu ispat etmesi doğal olarak beklenir.

BM Güvenlik Konseyi kararı bir adımdır, ancak yeterli değildir. Kağıt üstündeki birçok kararın İsrail tarafından nasıl yok sayıldığını hepimiz biliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Suriye'de) Ortada seçim falan yok, öncelikle bunu belirtelim, terör örgütünü meşrulaştırma ve bölgede bir teröristan kurmak için tertiplenmiş bir oyun var." dedi.

Erdoğan, "(İspanya Başbakanı Sanchez) Eurofighter'la ilgili görüşme yapabileceğini ifade etti. Bizim için Eurofighter önemli. Bu konuda Almanya da artık yumuşadı." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.